Levent ÇİL

FETÖ İLE MÜCADELE…

Levent ÇİL

Kayseri’de dün FETÖ terör örgütüne yönelik operasyon vardı. Sadece Kayseri’de değil Türkiye’nin dört bir tarafında yapıldı bu operasyonlar. Kimi askeri mahrem yapılanmaya yönelik, kimi emniyet içerisinde ki FETÖ’cülere yönelikti. Bugüne kadar olduğu gibi kamuda görev yapan veya KHK ile ihraç edilmiş olanlara yönelik operasyonlardı bu yapılanlar. 15Temmuz tarihinden bugüne yapılanlar gibi tıpkı.

Her seçim sonrası insanlar FETÖ’nün siyasi kanadına operasyon olacak beklentisine giriyor. Herkesin ifade ettiği gibi bu örgütün siyasi ayağı olmadan bu başarıyı sağlayamacağını ve devlette bu kadar kadrolaşamayacağını düşünenlerdenim. Bu nedenle siyaset içerisinde FETÖ’cülerle irtibatlı olanlara yapılacak çalışmalar olmalı diye düşünenlerdenim aynı zamanda.

Buna cesaret eden olur mu*

O konuda bir yorum içerisine girmek istemem. Bazıları “varsa bildiğiniz isimler açıklayın” diyecektir. Benim ki bir tespit. Ötesi yok. Bildiğim falan da yok. Olsa da söylemem zaten. Elin delisi biz değiliz ya. Geçmişte ne yaşadığımızı en iyi biz biliriz.

Kayseri dün bire kez daha FETÖ’ye yönelik operasyon ile uyandı güne. Kayseri polisi bu anlamda başarılı operasyonlara imza atıyor. İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile birlikte tüm teşkilat çalışanlarını tebrik ediyorum.

FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye’de örnek gösterilen iller arasında yer alıyorlar yaptıkları operasyonlar ile.

Operasyonların yapıldığı gün Emniyet Müdürü sayın Kulular’ın şehitlikte yaptığı açıklamalar dikkat çekiciydi.

Daha önce yaptığı açıklamaların ne kadar yerinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir kez daha FETÖ terör örgütünün yapısına dikkat çekti sayın kulular ve aynen şu cümleleri kurdu.

“FETÖ ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor.  Etmekte zorundadır.  Bitmeden bitti demek doğru değildir.  Örgüt faaldir,canlıdır  o yüzden  bizde mücadelemizi  kararlılık ile sürdürüyoruz” diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Sayın Kuluların özellikle vurgu yaptığı konulardan biride  örgüt üyeleri arasında ki farklılıklar, konusunda ki hassasiyeti oldu.

Emniyet Müdürü Kulular şu cümleleri kullandı.

“ Hiç ayırt etmeden  polis, asker,sivil,  öğretmen, mühendis  ayırt etmeden eğer bir insan FETÖ ye müzahir ise müzahirdir  gerekende yapılacaktır” dedi.

Yani kim olursa olsun, eğer bu örgüt ile bir irtibatı varsa mesleğine bakılmaksızın gereğini yapacaklarının altını çizdi. Biz, öyle davranacaklarından eminiz.

Ama insanların kafasında ki, “bu örgütün hiç siyasi ayağı, siyasi kanadı, siyasi oluşumu yok mu?” sorusununda cevapsız kaldığını ifade etmemiz gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları