Levent ÇİL

SİYASETİN YÜZÜ

Levent ÇİL

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kötü oldu evet. Birçok kurum sorgulanmaya başladı. Ülke enerjisini başka konulara harcaması gerekirken boş tartışmalar ile gün geçirir oldu. "Şehirlerin sorunlarını çözsün" diye seçilen milletvekilleri İstanbul'da kalmaya başladı. Şehirlerini unuttular. Seçim İstanbul'da yapılacak olmasına rağmen illerde mitingler yapılmaya başladı. Böylesini saırım Türkiye ilk kez yaşıyor. İstanbul Belediye Başkanlığı için Sivas'ta, Diyarbakır'da, Tunceli'de (Dersim de diyebilirsiniz. Çünkü herkes söylüyor), Ordu'da, Trabzon'da mitingler yapılıyor.  Sayın Cumhurbaşkanı bile ilçe ilçe gezecek. Sanki ülkenin hiç sorunu yokmuş gibi. Ülke ekonomisi batma noktasına gelmemiş gibi ilçelerde İstanbul seçiminin önemine değinecek. Belli ki artık televizyon kanallarından yeterli gelmiyor. Belli ki, Ak Parti'ye yakın televizyon ve gazetelerin dakkada bir verdikleri canlı yayınlar veya yanlı yayınlar kafi gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu nedenle sokaklara inecek. Bu bana yanlış geliyor. Bu beni üzüyor. Bu ülkeme zarar veriyor. Bunu sadece ben söylemiyorum…

Sokağa çıksınlar, rastgele birilerine sorsunlar alacakları cevap bu yönde olur. Ama her yanlışı alkışlayanları çıkarmasınlar. Yine yanıltılırlar.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen siyasetin nasıl çok yüzlü olduğunu yine bu ertelenen İstanbul seçimlerinde gördük. HDP ile iş tutmakla suçlanan partilere "zillet ittifakı" diyen söylemler, "vatana ihanet ediyorlar" suçlamaları bir tarafa bırakıldı. 31 Mart tarihinde "Beka sorunu" var diyenler bugün bebek katili Öcalan'ın avukatları ile görüşmesinde bir sakınca görmüyorlar. 31 Mart seçimlerinden önce yazmıştım. Seçim sırasında meydanlarda söylenenlere itibar etmeyin diye. Seçmeni etkilemek için maalesef siyasetçiler konuları istedikleri gibi kendi çıkarları için dillendirirler. Hele bir de kendilerine yakın medya grupları varsa daha kolay karşılık alırlar. Biz bunu biliyorduk… İstanbul seçimleri vatandaşlarında öğrenmesi için bir vesile oldu. Siyasetin gerçek yüzünü görme fırsatları oldu.

Geldiğimiz nokta nedir peki…

Ülke ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, belediyeler borç batağındayken, S400 krizi bizi boğmak üzereyken biz İstanbul'a kilitlendik. İşsizlik, enflasyon, sektörlerde ki daralmalar kimsenin umurunda değil.

Sonumuz hayır olsun.

Yazarın Diğer Yazıları