Hakan Çiftci

EFSANE OL, GAZOZ OLMA!

Hakan Çiftci

Kayseri’den bir Levent Kurt geçti.

Efsane golcü, yıllar sonra Kayserispor’u desteklemek için Kayseri’ye geldi.

Kayseri’de ilk ve tek olarak kendisine özel taraftar kitlesi olan ‘Baba Levent’ olarak da bilenen Levent Kurt, hem heyecanlandı, hem de heyecanlandırdı.

Biraz da duygulandırdı…

Bunları birazdan detaylandıracağım… 

Önce Levent Kurt, 2 günlük Kayseri misafirliğinin ardından ne söyledi, nasıl mesaj verdi, onlara kulak verelim.

Büyük Levent olarak da tanınan Kurt, “O dönemlerde yıkılan Atatürk Stadı çoğu büyük takımın kolay kolay çıkamayacağı bir yer olmuştu. Taraftarlarımızın muhteşem desteğiyle o sahada kimleri yenmedik ki? Açık söyleyeyim, formasını yıllarca gururla taşıdığım Kayserispor’un bugünkü durumuna çok ama çok üzülüyorum. Gelinen nokta tabii ki iç açıcı değil, ama asla umutsuz olmamalı. Yönetim- sporcu- taraftar ve basın birlikte hareket edip kenetlenirse ve ara transfer döneminde birkaç kaliteli transfer yapılırsa bu süreç atlatılır. Çünkü, Kayserispor gibi zorda olan çok takım var ve puan farkı açılmış değil? Yeniden Kayseri’de ve taraftarlarıyla birlikte olmaktan dolayı çok ama çok mutluyum. Onlar gönlümün en müstesna yerindedir ve ömrüm oldukça hiç ama hiç unutmayacağım” diye konuştu.

Hem efsane, hem de Kayserispor sevdalısının bu sözlerine katılmamak mümkün değil.

Kayserispor’un şu anki durumu, gerçekten de içler acısı, fakat çıkmadık candan umut kesilmez.

Zaman tüneline gidelim ve hafızaları tazeleyelim.

Kayserispor, 2004-2005 futbol sezonunun ilk yarısını 11 puanla tamamladı ve ikinci yarıda muhteşem bir çıkışla topladığı 23 puanla 14. basamakta 34 puanla bitirdi ve kümede kaldı.

Sarı-Kırmızılılar, 2016-2017 futbol sezonunun ilk yarısını da 12 puanla tamamladı ve ikinci yarıda topladığı 26 puanla 15. Basamakta 38 puanla kümede kaldı.

2017-2018 sezonunun ilk yarısında 30 puan toplayan Kayserispor, ikinci yarıda düşüş yaşamış olsa da topladığı 44 puanla 9. Basamakta ligi rahat bir konumda bitirdi.

Geçtiğimiz sezon da ilk yarıyı 19 puanla tamamladık ve ikinci yarıda Hikmet Karaman’ın gelmesiyle 41 puanı bulduk ve yine zorlu bir süreci başarıyla atlattık.

Ve geldik, bu sezona.

Sezon başında yapılan tüm hamleler yanlıştı. Bunu gerek köşe, gerek haber, gerekse de TV ekranlarından defalarca dile getirdim.

Erol Bedir, 3 yıl görev yaptığı başkanlık sürecinde ileriye gitmesi gerekirken, ilk yıl mükemmel bir başarı, ikinci yıl vasat, üçüncü yılı ise adeta enkazla sonuçlanan bir kariyerle bırakıp gitti.

Yeniden gelmesi gündemdeydi, ama iş insanı Berna Gözbaşı başkan oldu.

Henüz önümüzde oynanmamış 18 maç var.

Şimdiden karamsarlığa kapılmanın hiçbir anlamı yok.

Daha önceki yıllarda, az önce de yazdığım gibi kümede kalma adına antrenmanlıyız.

Papaz, her gün pilav yemiyor olabilir, ama eyvah düştük, yandık, bittik vb. umutsuzluğun kimseye bir şey kazandırmayacağı da aşikar.

Dersimize iyi çalışarak, zor günleri tüm Kayseri olarak aşacağız.

Öncelikle buna inanmak, ardından da taşın altına elimizi koyalım.

Yazımın başına dönelim.

Levent Kurt, ne mesaj verdi, onu anlamaya çalışalım.

Sayın Kurt,  “Gelinen nokta tabii ki iç açıcı değil, ama asla umutsuz olmamalı. Yönetim- sporcu- taraftar ve basın birlikte hareket edip kenetlenirse ve ara transfer döneminde birkaç kaliteli transfer yapılırsa bu süreç atlatılır. Çünkü, Kayserispor gibi zorda olan çok takım var ve puan farkı açılmış değil?” demişti.

Evet, durum kötüye gidiyor, gemi su almış ve batmak üzere, lakin Berna Gözbaşı, yüreğini ortaya koydu ve başkanlık koltuğuna geldi. Kendisi de zaten durumun farkında, ona göre de çalışmalar yapıyor, yaptığını da yine röportaj olarak tüm Kayseri’ye mesajını açık bir yüreklilik ile veriyor.

Sayın Levent Kurt, birlik ve beraberlik mesajı verdi ve puan farkının açılmamasına dikkat çekti.

Tecrübe çok farklı bir şey.

Yaşamadan anlaşılmaz.

Bizler, Berna Gözbaşı’na, tüm Kayserili spor severler olarak destek vermeliyiz.

Bu kulüpte sorun hiç bitmiyor. Yönetim kurulu üyeleri bile destek vermiyor, hatta ve hatta kendisine başkan ol diyen ve bir önceki yönetimde bulunan yöneticiler bile kulübe icra takibi başlatıyor.

Bu kriz ortamında destek olmak yerine, neden köstek olunur ki?

Çok fazla detaya girmeyeceğim, ama bu yürekli insana destek verelim.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yine mantık çerçevesinde ‘Karamsarlığa gerek yok. Karanlık günlerin sonu aydınlıktır, bu durumdan hep birlikte düzlüğe çıkacağız” diye açıklamada bulundu.

Demem o ki, Levent Kurt, Kayseri’de büyük bir isim, kısa ve net bir şekilde karamsarlığa kapılmamamız için geldi, tavsiyede bulundu ve her daim yanımızda olduğunu söyledi.

Başkan Berna Gözbaşı da maç sonrasında transferlere odaklandıklarını ve destek çağrısında bulundu.

Başkan Büyükkılıç da hakeza yine yönetimin yanında olduklarını ve karamsar olunmamasını söyleyerek, destek sözü verdi.

Bizim yapmamız gereken “Sen, ben, o, şu ve bu değil, ‘Biz’ olmalıyız.”

Bu Kayserispor, hepimizin, değerimize sahip çıkalım.

Bu takım, Allah korusun küme düşerse, herkes küme düşer.

Maddi anlamda büyük sıkıntılı olduğumuz bu günlerde gelin birlik olalım, işi kolay kılalım, bu dünya ne bir hırsa ne de bir çıkara değmez.

Gördünüz, Levent Kurt’a, karşı gösterilen sevgi selini. Bunu parayla asla yapamazsınız. Sevdalanmak, karşılıksız sahiplenmek gerek.

Evet,  lafı biraz uzattım, ama Levent Kurt ile başlayan yazımı yine Levent Kurt ile bitirmezsem, ayıp olur.

Bizim çocukluk ve gençlik dönemimizin efsanesi Levent Kurt ile TV’de maç öncesinde röportaj yapma fırsatım oldu. Kendisinin de belirttiği gibi çok heyecanlıydı. Sayın Kurt, “Kayserispor maçını izlemek, gol atmak kadar heyecanlı” dedi.

Levent Kurt, 2 gün Kayseri’de misafir oldu ve kendisine inanılmaz bir sevgi gösterisi vardı. Efsane olmak böyle olsa gerek. Gelin efsane olalım, gazoz olmayalım.

Efsane, Kayseri’den ayrıldı ve facebook duvarına yorum yazarken bile göz yaşlarına engel olamadığını belirtti. Gazeteci ağabeyimiz Bekir Demirağ da, Levent Kurt’u görünce duygulandı ve yine gözyaşlarını tutamadı.

Levent abi, sen hep gel.

Bu takımın, senin gibi değerli bir insana her daim ihtiyacı var.

Belki, bu dönem olmaz, ama inşallah, ilerleyen dönemlerde Kayserispor’a teknik direktör olarak senin gibi insanların gelmesi gerek.

Şu an ben de duygulandım, İnşallah, el birliği ile temiz duygularla bu takımı düzlüğe çıkarcağız, Berna Gözbaşı ve yönetimine destek olalım, şimdilik hoş çakalın.

 

Yazarın Diğer Yazıları