Hakan Çiftci

Burak Yılmaz'ın çaresizliği!

Hakan Çiftci

Kayserispor’da teknik direktör Burak Yılmaz’ın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Bence devam etmeli! Aslında sorun teknik direktörle alakalı değil! Bunu bu sezon çok kez yazdık.

Şimdi, sezona Çağdaş Atan ile başlandı. Bir yıl öncesinden gelen, kısmen başarılı olan genç çalıştırıcının ayrılmasıyla birlikte kan değişikliği yaşanmıştı. Bu değişikliğin ardından da Recep Uçar gelmiş, önce başarılı, ardından da başarısız olmuştu. Başarılı olduğundaki kadroyla, başarısızlığındaki kadroyu da çokça yazdım, ama yine de hatırlatmakta yarar var. Recep Uçar da kalsaydı, takımın şu anki durumu çok farklı olmazdı!

Recep Uçar’ın, 8 maç üst üste başarısız olduğunda 8 futbolcu yoktu. Sakatlar, bu sezon Kayserispor’un peşini bir türlü bırakmadı. Asya ve Afrika Kupası'na giden oyuncular ve takımdan ayrılan futbolcular vardı. Bir Olivier Kemen ile Mame Thiam’ın yerini dolduramadık desem, kimse itiraz etmez sanırım.

Recep Uçar da başarısız olunca Burak Yılmaz takımın başına geçti. Burak Yılmaz’ın da birçok dezavantajı vardı. Sakatlar dönmedi, 3 yeni oyuncu alınmıştı, gidenlerin yerini dolduramadı. Üstelik, 'takımı tanımıyorum' diyene kadar ister istemez 3-5 maç geçti.

Başakşehir ve Ankaragücü galibiyetleriyle çıkışa geçen Yılmaz, bir de Pendikspor galibiyeti aldı. Geride kalan maçların bir kısmında beraberlik alınırken, diğer kısmında yenilgiler geldi. İyi oynayıp da kaybedilen maçlar vardı, örneğin Alanyaspor gibi. Burak Yılmaz’ın da eksileri var, ama elinden çok şey gelmedi, başkası da olsa, fazlasını yapma şansı çok azdı.

Burak Yılmaz, bir enerji getirdi, ama devamını sağlayamadı. Başarılı oldu mu tartışılır, bence elindeki imkanlara göre başarılı oldu. Takımda birlik ve beraberliği sağlayamamasının en büyük sebebi, savunma oyuncularının yetersizliği oldu. Kale dışında her bölgede ciddi sıkıntılar yaşandı.

Majid Hosseini’nin bir türlü dönmeyişi, Julian Jeanvier’in uzun süren sakatlığı, orta sahanın beyni Ali Karimi’nin sezonu kapatması, Duckens Nazon’un yeterli beslenip pas alamaması gibi nedenler Burak Yılmaz’ı istemsiz bir şekilde aşağı çekti. Burak Yılmaz ve Hari Vukas’ın iş birliğinde kaybedilmeyen maçlarda taktik başarısını da görmek gerekiyor. Yenemiyorsan, yenilme mantığını yer yer uyguladılar.

Düşünsenize, son oynanan Sivasspor maçında toplamda 8 tane önemli eksiğiniz var. Sahaya çıkan 11’in alternatifi yok. Ama ne yazık ki futbolda her şey başarıya endeksli! Kazanınca herkes alkışlıyor, kaybedince de ne kadar haklı bahaneniz olursa olsun kimse görmüyor.

Sözün özü, Burak Yılmaz değil, kim gelirse gelsin elinizdeki malzemeye göre oyun ortaya koyarsınız. Asıl bizim en büyük sorunumuz para! Futbolcular zamanında paralarını alamayınca verim ister istemez düşüyor. Bunun da yanı sıra savunmamız çok kötü! Takım savunmasını yapamıyoruz, bu da en çok Bilal Bayazit’i zorladı, bir o kadar da ön plana çıkardı. Kaynak: Kayseri Anadolu Haber

Yazarın Diğer Yazıları