Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Yakanlar, yıkanlar, yapanlar, yara saranlar, atanlar, tutanlar, bakanlar, bakmayanlar, başkanları, müdürler, siyasiler, siviller, çalışanlar, çalışmayanlar, günü kurtaranlar, satanlar, alanlar, konuşanlar, konuşmayanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar…

 

HABER: “SİYASİ GÜCÜ, PARASI VE ENSESİ KALIN OLAN FETÖCÜLER SERBEST KALIYOR”

 

CHP Milletvekili Çetin Arık, geçtiğimiz hafta Meclis’te 5 dakikalık söz aldı ve 5 dakikaya Kayseri’nin sorunlarını sığdırdı. Ne çok sorunumuz varmış, 5 dakikaya sığan! Arık, hızlı trenden ilçelere, tarımdan hayvancılığa kadar tek cümleler halinde anlaya 5 dakikada Kayseri özeti geçerken, dikkat çeken ifadeler kullandı. Meşhur resmi plakalı adliye ziyaretine değinen Arık, Siyasi gücü, parası ve ensesi kalın FETÖcüler serbest kalıyor” açıklaması ile yalnızca siyasetteki ayak değil, diğer alanlardaki ayakların da cirit attığını savundu. Belli ki vicdanları sızlatan durumlar var. O vakit bu ne ayak yahu!

OLAY: VANDALLIK!

Kamu malına zarar veren Vandalları ibretle izledik. Argıncık, Kayabaşı’nda  oyun parkını yakan, kamunun ortak kullanım alanlarına, çocukların eğlence mekanlarına dahi zarar verecek kadar gözleri dönen, tükenmiş bu kafa yapılarından Allah memleketi korusun.

 

BELEDİYE BAŞKANI: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

 

Diğer belediye başkanları rutine bağlamış işi. Haftayı taradım, rutinin dışına çıkan yok. Aynı haberlerin tekrarı ile karşı karşıyayız. Demek ki soğuk hava Kayseri’de proje dondurdu, umutlar bahara artık! Hal böyle olunca “Durmak yok pastırma ikramına devam” diyen Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin en çok konuşulan Belediye Başkanları; Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik pastırma ikram hamlesi ile dikkat çekti. Başkan dediğin, fırsatları kaçırmayan ya da olmasa da memlekette fırsat, fırsatı oluşturan fırsatçıdır. Her şeyi devletten beklemeyin kardeşim, fırsat bu fırsat diyerek, haftaya sınırlı sayıdaki bu alanda yerinizi alın.

 

 

 

 

PARTİ: AK PARTİ

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, STK ve muhtar ziyaretleri ile geçtiğimiz hafta objektiflere takıldı. Yeni göreve gelen isimlere hayırlı olsuna giden, muhtarlarla sohbet eden Çopuroğlu, diğer partilerdeki kongre süreçlerinin aksine rahat, sakin ve gerginliğe kapalı ruh haliyle dikkat çekti. Geçtiğimiz haftalarda Özhaseki, savunması ile her ne kadar CHP tansiyonu biraz yükselse de, bu hafta eski seyrindeydi. “Kongreler gelmiş neyime ben bakarım işime” diyen Çopuroğlu, patates, soğan, poşet üçlemesinin aksine, siyaset akademisi, ziyaret trafiği ve huzur sokağı haliyle bu hafta partisini bu alana taşıdı.

 

 

 

SİYASETÇİ: MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY

 

Kamyoncuların derdi için yola düştü ve esnafı Ulaştırma Bakanı ile görüştürdü. Söz vermişti, sözünü tuttu. Çözüm bulundu mu ya da bulunacak mı merak konusu, ama akıllara da bir şey düşürdü. Yahu bu memlekette Bakanla görüşmek için illa bir vekilin öncü olması mı lazım? Derdi olan illa birini mi bulacak? Seçilmişle, atanmışlar tartışmasını gündeme getiren MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bu tartışmadan bağımsız “Ya Ersoy olmasaydı” dedirten tablo ile haftaya damgasını vuran siyasetçi oluyor.

 

 

BÜROKRAT: NEVZAT ÖZER

 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Nevzat Özer, karne uyarısı ile çıktı karşımıza. “Karne bir hesaplaşma olmamalı” diyen Özer, erkenden veli nezdinde de hesabı gören bu çıkışı ile haftaya damgasını vuran bürokrat oldu.

 

İŞ ADAMI: KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ:

 

Geleceğe Yatırım Yapanlar zirvesinde yaptığı, “100 kişiden sadece 2’si girişimci. Ülkemizi, Japonya seviyesine çıkarmak için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var” açıklaması ile…

 

SESSİZ: NERDE O SİYASETÇİLER?

 

Gazetecileri, 26/4 zulmüne maruz bırakanlar, bu hakkı parlamentoda gasp edenler, kendilerine yönelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’deki isyanlara rağmen hiç üzerlerine alınmadılar. Hal böyle olunca haftansın sessizi onlar oldular.

 

 

 

ODA: KAYSERİ TABİP ODASI

Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için öncülük öden Tabip Odası, bu alanda zulmü ve diğer yaşanan sorunları gündeme taşımak için konferans düzenledi. Konferansta konuşmacıların, özellikle Uygurlar’ın organlarının Çin’de, zengin Araplara satıldığı yönündeki açıklamaları da kan dondurdu. Hatta “Helal organ reklamları” yapıldığı da bir kez daha kan dondurdu. Zulmü her yönüyle gündeme getirmeye vesile olan Kayseri Tabip Odası bu alandaki haklı yerini alıyor. 

 

DERNEK: SERVİS DIŞI

Haftaya damgasını vuracak dernek bulunamadığı için bu bölüm, bu hafta servis dışı. Lütfen sonraki adımı takip edin.

 

 

 

TARTIŞMA: ‘KRİPTO FETÖ’ TARTIŞMASI!

Bazı okullarda okunmadığı iddiasıyla ortaya çıkan ve Valilik tarafından da soruşturma başlatıldığı belirtilen İstiklal Marşı krizinin ardından Eğitim Bir Sen Başkanı Aydın Kalkan’ın, “Ucuz kahramanlık yapıyorlar” açıklaması, MHP İl Başkanı Serkan Tok ile Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan’ın kızdırdı. Kızmanın etkisiyle başlıktaki tartışma alevlendi. Ülkücüler, Kalkan’a “Arka bahçede yarım kalan hesabı açtırma” dedi. Taraflar arasında yaşanan tartışma haftaya damgasını vurdu.

 

SENDİKA: TÜRKİYE KAMU-SEN

 

“Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi oldu. Nerde o eski günler?” diyen Kamu-Sen üyeleri, ekonomik sıkıntılara dikkat çeken bordro yakma eylemleri ile dikkat çekti.  Sahi, “Bu fasulya kaynamaz oldu. Halime kız oynamaz oldu…”

 

CEZA TAHTASI: AYIPLI LİSTEDE KAYSERİ!

Sağlımızı tehdit eden firmaların ifşa edilmesi konusunda emeği geçen kim varsa teşekkür etmek lazım. İnsan sağlığını tehdit eden bu firmalara yönelik olarak tekrarı durumunda daha caydırıcı cezalar verilmelidir. Sağlığımızla oynayanlara fırsat vermeyelim, gıda terörüne dur diyelim…

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: İLMEK ERDİ MURADINA!

AK Parti’ye geçen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’e, parti rozeti, partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı. İlmek, “Zor günlerde tarafımızı gösterdik” dedi.

 

SPOR OLAYI: BERNA GÖZBAŞI’NIN “HAİN” ÇIKIŞI

Kayserispor Başkanı bir söz söyledi, herkes onu şaşkınlıkla dinledi. Kayserispor’a “hainlik edenler var, tek tek açıklayacağım” dedi, ama demedi. Kamuoyunun merak ettiği hainler konusunda verdiği taahhüde rağmen açıklama yapmayan Gözbaşı’nın “hain” isyanı geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. Bir kez daha soralım, belki ses gelir. Sayın Başkan kim bu hainler?

 

 

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: TATİL ETKİNLİKLERİ

 

Eğitimde yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte, öğrencilerin tatili renkli geçirmelerine ve faydalı değerlendirmelerine yönelik yapılan tüm etkinlikleri ayırt etmeden haftanın etkinliği seçiyoruz. İnşallah tüm çocuklar tatili iyi geçirir ve eğlenir.

HAFTANIN SÖZÜ: VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN

Karne töreninde konuşan Vali Şehmus Günydın: Çocuklarımızın sabahın 5’inde kalkıp, okula gitmesi bizim istediğimiz bir durum değil. Düzeltmek istiyoruz…

SÖZÜN ÖZÜ:CAT FARMER

Adalete hükmeden tilki olduğunda tavuklar daima suçlu bulunacaktır.”

Yazarın Diğer Yazıları