Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

İçimizdekiler, dışımızdakiler, Suriyeliler, onlar, bunlar şunlar. ‘Pastırmayı yedirmeyiz’ diyenler, pastırma var da yemedik mi diyenler, atanlar, tutanlar, bakanlar, susanlar, tartışanlar, tartışıyor gibi yapanlar, makama göz kırpanlar, asgari ücreti belirleyenler, asgari ücretle ay sonunu zor getirenlerle işte size haftaya damgasını vuranlar…

HABER: MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: KAYSERİ’NİN İŞİNİ AŞINI SURİYELİLER KAPMIŞ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmada gündeme damgasını vurdu. Ataş, yaptığı açıklama ile de sosyal medyada gündem oldu. CHP Milletvekili Çetin Arık’ın dışında Kayseri Milletvekillerinin pastırma konusunda sessiz kaldığı dönemde Ataş, “Cumhurbaşkanı ister beğensin ister beğenmesin pastırma denince akla Kayseri gelir” çıkışı yaptı. Kayseri’de açılışı yapılan projelerin algı operasyonu olduğunu ve kimsenin bu açılan projelerle ilgili bilgi sahibi dahi olmadığını öne süren Ataş, ayrıca Suriyeli çıkışı ile de dikkat çekti. Ataş, “Kayseri vekilleri, Belediye Başkanı kafe, lokanta, çiçekçi, çiğköfte açılışlarına katılırsak mutlu oluyoruz. Nereden nereye. 2019 yılında sigortalı sayısı 251 binden 230 bine düştü. 92 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor Kayseri. Kayseri’nin işini aşını Suriyeliler kapmış durumda. Kayseri mağdur durumda.” ifadelerini kullandı.

 OLAY: 2’NCİ PASTIRMA HAREKÂTI

Kayseri ile Kastamonu arasındaki pastırma düellosu sürüyor. Kentte Barolar toplantısında pastırma ikramı yaparak, adeta tereciye tere satma girişiminde bulunan Kastamonu cephesine karşı Kayseri cephesi harekete geçti ve Bakan Hulusi Akar’ın oğlunun düğününü fırsata çevirerek özenle hazırlanmış, doğranmış pastırmayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ikram etti. Ancak Erdoğan’dan beklenen açıklama yine gelmeyince ortaya çıkan tablo, “Bu da mı gol değil” dedirtti. “En azından reklamını yaptık” denilen teselli ikramiyesi ile 2’nci pastırma harekatı haftaya damgasını vuran olay oluyor.

 BELEDİYE BAŞKANI: MEMDUH UZUNLUOĞLU

 Pınarbaşı yolunda meydana gelen trafik kazaları konusunda, “Sorun yol değil dikkatsizlik” açıklaması yapan Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu, yüzde 80 oranında şaşırtmaya neden oldu. Meclis gündemine de taşınan konuyla ilgili bütün tezleri yarı yolda bırakan, gözleri sürücülere çeviren Uzunluoğlu’nun, bu çıkışı ile haftanın belediye başkanı.

PARTİ: CHP (KONGRE DETAYI)

CHP’de tamamlanan Melikgazi İlçe kongresi sonrasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Kongrede partinin “Ağır topları” olarak nitelendirilen bazı isimler, seçimi kaybeden listede yer alınca delege seçilemedi. Bu isimler il kongresinde oy kullanamayacak. Kimler yok ki, eski milletvekili, eski il başkanları, yöneticileri vs. Merak edenler için ‘Oy kullanamayacakların’ sıralı tam listesini www.kayseriolay.com adresinden bulabilirsiniz.

SİYASETÇİ: İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL

Kentin en sosyal bakan siyasetçileri arasında yer alan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, yine halkın nabzını tuttu. Zabıta kıskacındaki sokak simitçilerine sahip çıkan ve belediyelere, “Yapmayın yazık. Gidin Küçük Mustafa’da ruhsatsız dükkanlara bakin ey belediyeler.” diye seslenen Yücel, bununla da kalmayıp, halka da seslendi. Yücel, “Bütçeden Kayseri’ye yine bir şey çıkmadı bunları unut, ama doğalgaz, elektrik, su zamlarını unutma” göndermesiyle haftanın siyasetçisi oldu.

 BÜROKRAT: VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN

Valla ne yalan söyleyelim, Vali sokağa çıkınca dikkatimi çekti. Fotoğrafa yakından baktım gerçekten Vali mi? Biz severiz halkın içindeki devleti! Esnafla oturup çay içen, sanayide sohbet eden, vatandaşlarla sabah sabah dertleşen, öğrencileri dinleyen devlet yetkilileri hep dikkatimizi çekmiştir. Vali Şehmus Günaydın, geçtiğimiz hafta bu alandaki görünümüyle ve bu alandaki yoklukta haftanın bürokratı oldu. Bir de Vali’ye ulaşmak zor derler ya! İşte meydana çıkıyor Vali…

 İŞ ADAMI: EKONOMİNİN 3 ATLISI: BÜYÜKSİMİTCİ, GÜLSOY VE NURSAÇAN

 2019’dan umduklarını bulamayan ama, yeni yıla dair ise her yıl olduğu gibi yapılması gerekeni yapan ve “Umutluyuz” başlığında bir araya gelen ekonominin 3 atlısı Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, umut vaat eden ekonomik açıklamalarıyla haftaya damgasını vuruyorlar.

SESSİZ: MUSTAFA ELİTAŞ

 Ak Parti’de Grup Başkanvekilliği görevini bıraktıktan sonra çok sessizleşti sanki Milletvekili Mustafa Elitaş. Eskisi gibi değil. Meclisteki komisyon görevi dışında pek gündeme gelmiyor. Sosyal medyada görürsek o. Baksanıza Kayseri’nin pastırma savunmasında en çok ihtiyacı olan isimdi Elitaş. Onun sataşmadaki ve savunmadaki yeteneğine bu konuda çok ihtiyaç vardı. Ancak giderek sessizliğe bürünüyor sanki. Siz ne dersiniz? Mevcut Elitaş bizim bildiğimiz Elitaş değil sanki.

ODA: SERBEST MUHASEBECİLER VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

Yeni dönemde Ali Yedikaya başkanlığında farklı bir görünüme bürünen, aktifleşen ve tiyatrodan fotoğraf yarışmasına, meslek üyelerinin sağlık sorunlarından, diğer toplumsal meselelere kadar sosyal etkinliklerle de farklı bir yapı ortaya koyan SMMMO haftaya damgasını vuran oda oluyor.

DERNEK: ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ

Özel Okullar Birliği Derneği Yöneticisi Kemal Nakipoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarla derneklerini haftanın derneği yapıyor. Eğitimdeki hormonlu soruna dikkat çeken ve “Kara para aklayan hadi bir özel okul açalım diyor” diyen Nakipoğlu,  çocuklarını özel okula gönderecek olan velileri de uyararak,  “Binalara aldanmayın” dedi ve ekledi: Yeni yılda 200 özel okulun kapanacak!

TARTIŞMA: ASGARİ ÜCRET

2324,70 TL olarak açıklanan asgari ücret haftanın tartışma konusu oldu. Çok şey yazıldı, konuşuldu. Artık taktir kamuoyunun ve ben masadan kalkıyorum. Pardon gaza geldim, yani bu alandan ayrılıyorum ve sosyal medyadan bir yorumu paylaşıyorum: Keşke yuvarlama yapıp, 30 kuruş daha zam yapılsaydı!

 SENDİKA: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ekiplerimiz çok aradı. Kayseri kazan ekipler kepçe dört bir yanda oda aradık, ancak bu hafta rutin dışında bir çıkış olmayınca odalarda ışıksızız.

CEZA TAHTASI: SİYASETE GÖRE YERLİ VE MİLLİ KAFA!

Türkiye’nin otomobili, Türkiye’nin şekeri, buğdayı, koyunu, ineği, tarımı, hayvancılığı… fark etmez. Yerli ve milli olduğu sürece herkes bu anlayışı savunmalı ve sahip çıkmalı. Ancak adamına ve siyasetine göre milli ve yerlilik kafası ya da suskunluk sarmalı doğru bir yapı değil. O yüzden kişiler gelir geçer, bu ülke için yerli ve milli konuları savunmada siyasete göre şekil alma ya da susma anlayışı bu hafta ceza tahtasında.

 HAFTANIN FOTOĞRAFI: SAĞLIK OPERASYONU!

Kayseri’nin Sarız ilçesinde aşırı kar yağışı nedeniyle sağlık ekiplerinin ulaşamadığı engelli hastayı, jandarma ekipleri 2 kilometre sedye ile taşıyarak sağlık ekiplerine teslim etti. Suçlularla mücadelede örnek çalışmalara imza atan Jandarma ekipleri, her alanda vatandaşın yanında.

SPOR OLAYI: BÜLENT UYGUN

Bazı futbolcuları sık sık hedefe koyup, “Herkes gider ben kalırım” diyerek iddiasında tavan yapan Bülent Uygun’un, Kayserispor Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılması haftanın spor olayı oldu.

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: GUTBETÇİLERDEN YARDIM ELİ

Avrupa’da yaşayan vatandaşların, yardım kampanyası düzenleyerek ilçelerdeki hemşerilerine sahip çıkma girişimleri haftaya damgasını vuruyor. Bu tür paylaştıkça çoğalan anlamlı etkinliklerin sayısının hep artması temennisiyle…

 HAFTANIN SÖZÜ: İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK

İYİ Parti’den ayrılıp AK Parti’ye geçen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, eleştirilere yanıt verdi: Üzerimizden tüfek atmaktan vazgeçin…

 SÖZÜN ÖZÜ:GOETHE:

Bilgi arttıkça huzursuzluk da artar

Yazarın Diğer Yazıları