Ahmet Çınar

Taş bitti yapı paydos!

Ahmet Çınar

Son haftalarda beklenmedik sonuçlar alan Kayserispor’da işler iyi gitmiyor.
Kötü neticelerin başlangıcı deplasmanda Galatasaray’a kaybedilen 6-0'dan sonra başladı.
Ardından kendi evinde Kasımpaşa ile golsüz berabere kaldı sarı kırmızılılar. Derken, Adana Demirspor deplasmanından da 5-3'lük skorla eli boş döndü.
Konya deplasmanında ise kendini toparlar gibi oldu ve 2-2'lik skorla haftalar sonra 1 puan alabildi. Takım düzeliyor derken, ardından Alanyaspor'u konuk etti Kayserispor. Gel gör ki, o bildiğimiz Kayserispor'dan eser yoktu. Ne oynanan futbol adına ne de skor adına bir şey göremedik. O maçta çoğu taraftar daha maç bitmeden sahayı terk etmeye başladı. Maçı da belki de uzun yıllardır ilk kez şahit olduğumuz bir skorla 4-0 kaybettik. Salı günü oynadığımız deplasman maçında da Karagümrük'e 2-0 yenilmekten kurtulamadık.
Ne oldu da Kayserispor bu hale düştü?
Öncelikle, gördüğümüz; takım haftalar öncesi düşme hattından çok uzaklardaydı.
Sakat ve cezalı futbolcular etkendi bu sonuçların alınmasına.
Ödemelerde zaman zaman sıkıntılar oldu.
Takım düşme hattında olmayınca da futbolcuların rehavete kapılmaları kaçınılmaz oldu. Bu duruma bazı futbolcuların takımdan ayrılacakları da eklenince, istenmeyen bu sonuçlar ortaya çıkmış oldu.
Bunlar olurken bir de futbol disiplininin bir tarafa konduğunu gördük.
Nasıl olsa ilk hedef olan küme düşmeme haftalar önce gerçekleşmişti. Son alacakların büyük bölümü de ödenmişti!
Bu da futbolcuların sahada rahat hareket etmelerine ve netice ne olursa olsun değişen bir şey olmayacak düşüncesine esir olmalarına neden oldu.
Bana göre burada, Teknik adamlar tarafından bazı tedbirler alınması ile birlikte, alt yapıdan bazı futbolculara şans verilmesi gerekirdi. Hem son haftalardaki olumsuz tabloyu yaşatan futbolcuların dikkatinin çekilmesi, hem de alttan gelebilecek genç futbolcu kardeşlerimizin oynama şansı ile tecrübe kazanmaları sağlanmalıydı.
Kayserispor son haftalardaki aldığı olumsuz sonuçlarla büyük bir prestij kaybına uğradı.
Güzel Türkçemizdeki deyimlerden birisi yukarıda anlatmaya alıştığım profile çok güzel uydu.

TAŞ BİTTİ YAPI PAYDOS!
 

Yazarın Diğer Yazıları