Vali Çiçek'in projesi binlerce çocuğun yüzünü güldürdü

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in 'Her ev bir okul' projesi binlerce çocuğun yüzü gülüyor. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali Çiçek'in projesi binlerce çocuğun yüzünü güldürdü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mobilya’nın başkenti Kayseri’de çocuklar halının, kilimin üzerinde iki büklüm ders çalışmasın, her çocuğun bir çalışma masası olsun düşüncesiyle Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in hayata geçirdiği “Her Ev Bir Okul” projesinde elde edilen çalışma masaları ve kitaplıklar düzenlenen törenle çocuklara gönderildi. Çalışma masaları ve kitapların gönderilmesi nedeniyle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Başkanı Ercan Sarıkaya, KAYMOS Başkanı Hasan Arapoğlu, İncesu OSB Başkanı İrfan Püsküllü, Mimarsinan OSB Başkanı Lütfi Çarşıbaşı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Törende konuşan bu projeyi geçen sene planladıklarını ancak 6 şubat depremi nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kampanyada 20 bin öğrenciye masa ve kitaplık dağıtımının yapılacağını belirterek, “İnşallah öğrencilerimiz bundan çok mutlu olurlar ve çalışma masalları onların eğitim hayatlarında, derslerindeki başarılarına katkısı olur diye düşünüyorum” dedi. 

Eğitim denince akan sular duruyor

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, “Mutluyum. Çünkü burası mobilya kenti... Bütün mobilyacılarımız özellikle OSB'lerimiz elini taşın altına koydular. Kumsmall’ımız,KAYMOS’umuz hepsi elini taşın altına koydular. Birlikte bir ekip ruhu içerisinde bir çalışma başlattık. Ve gerçekten çığ gibi bir destek oluştu. Ben şunu gördüm. Kayseri'de eğitim deyince akan sular duruyor. Kayserili bir projeye inandığı zaman o projenin Kayseri'de gerçekleştirilmesi sadece bir iki haftanızı alıyor. Ve Kayserili de bu projeye inandı. Özellikle hem buradaki paydaşlarımıza hem hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Hem de kaymakamlarımızı tebrik ediyorum. Gerçekten iki haftalık bir süreçte ben birazcık daha sürecin uzun olabileceğini değerlendirmiştim. Ama arkadaşlarımız 20 bin öğrencimiz bu haberi paylaştıktan sonra kitaplıklarını ve çalışma masalarını bekliyorlar. Acele edelim dediler ve hazır hale getirdiler. Bugün başlıyoruz, heyecanlıyız. Tüm öğrencilerimize bir de mektup yolladık. ‘Sevgili genç arkadaşım, inşallah bu çalışma masası senin başarında etkili olur, başarılı olursun ve memlekete, millete faydalı işler yaparsın. Buna inanıyorum’ diye bir mektup da yolladık. Onlarla da, onların mutluluğunu, neşesini şuradan hissediyor gibiyiz. Hepsinin bu memlekette çok büyük başarılı olacağını katkıları olacağına inanıyorum. Ve gerçekten o çalışma masasının üzerinde ter akıtarak, zaman harcayarak bu memlekete yetişmiş insan gücü olacak, insan gücü olarak karşımıza çıkacaklar. Mobilyanın başkenti kendine yakışanı yaptı…”
Vali Çiçek, basın kuruluşları aracılığıyla vatandaşlara da seslenerek, çalışma masası ve kitaplığı olmayan ve başvuru yapmamış olan öğrencilerin ilgililere bildirilmeleri isteyerek, kampanyanın devam ettiğini söyledi. 

Vali Çiçek'in projesi binlerce çocuğun yüzünü güldürdü

Valimiz bu şehir için büyük bir şans

Vali Gökmen Çiçek’e böyle bir proje başlattığını için teşekkür eden Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, da açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sayın Valimiz bu şehir için bir büyük bir şans…  Allah ondan razı olsun. Bu şehir için elinden gelen her şeyi yapıyor. Gece gündüz demeden yirmi dört saat boyunca bu şehir için, Bu şehirde yaşayanlar için koşturuyor”

Vali Çiçek'in projesi binlerce çocuğun yüzünü güldürdü

Paylaştıkça yükler azalıyor

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Başkanı Ercan Sarıkaya da yaptığı açıklama ada manevi değeri çok yüksek ve duygu yüklü bir proje olduğunu belirterek, “SayınValimize böyle bir proje düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz yüce dinimizin ilk emri oku. İlkokula yeni başlayan veya ortaokulda lisede olan gençlerimiz için, özellikle böyle bir çalışma ortamı olmayan, masası olmayan gençlerimiz için bence çok değerli bir hediye. Sayın Valimiz geldiği günden beri gerçekten Kayseri'de çok farklı bir hava estirdi. Kendisine Kayseri Mobilyacılar Odası ve Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak teşekkür ediyoruz, bizleri bu projeye vesile etti. Katkıda bulunmamıza vesile oldu. İnşallah eğitim için, ülkemiz için, milletimiz için yapılacak her değerli projede bizler Kayseri Sivil Toplum Örgütleri, OSB'lerimiz, odalarımız  her konuda biz destek olmaya hazırız. Bir buçuk milyonluk bir şehiriz. 5 milyar dolara yakın ihracatımız var. Yani paylaşıldıkça bütün yükler azalıyor. 
KAYMOS Başkanı Hasan Arapoğlu, İncesu OSB Başkanı İrfan Püsküllü, Mimarsinan OSB Başkanı Lütfi Çarşıbaşı da yaptıkları açıklamada böyle bir projenin içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından 20 bin çalışma masası ve kitaplığın ilk bölümü adreslerine teslim edilmek için yola çıktı.