Vali Çiçek, bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezinin inşaatını inceledi!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yakından takip ettiği üzerinde titizlikle durduğu projelerden birisi olan Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında önemli bir aşamaya gelindi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Çiçek, bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezinin inşaatını inceledi!

Geçtiğimiz yılın Ağutos ayından temelli atılan inşaatının bitmesiyle bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezlerinden birisi olacak olan Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatını Vali Gökmen Çiçek ziyaret etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yakından takip ettiği üzerinde titizlikle durduğu projelerden birisi olan Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında önemli bir aşamaya gelindi.

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İncesu Belediyesi, Yeşilay ve hayırseverler işbirliği ile 18 Ağustos 2023 tarihinde temeli atılan Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaattını Vali Çiçek yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Çiçek, 'Çok yakında hizmet vermeye başlayacak'

Ziyaret sonrasında Vali Çiçek şu açıklamada bulundu; "Burada geleceğimiz için çok büyük emek var. Gençlerimizin uyuşturucu illetinden kurtulması için tedavi olabilecekleri Kayseri Yeşilay Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkez’mizin  inşaatı durmadan devam ediyor. Çok yakında hizmet vermeye başlayacak tesisimiz şimdiden Kayseri’mizin ve ülkemizin geleceğine hayırlı olsun" dedi.

Vali Çiçek, bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezini inceledi!

Kayseri Valiliği'nde açıklama

Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiğinden yapılan açıklamada, "Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş ve Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ile birlikte yapımı devam eden Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu."

Vali Çiçek, bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezini inceledi!

Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi'nde neler olacak?

İncesu yolu üzerinde kurulacak olan Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi, uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadelede hizmet verecek. Merkez, toplam 9.097 m2 oturum alanında yer alacak. İdari ofisler, yatak odaları, terapi odaları gibi bölümlerin bulunduğu Rehabilitasyon Merkezi, 3.088 m2 oturum alanına sahip olacak.

Ayrıca, spor aktiviteleri, fitness salonları, kapalı yüzme havuzu, basketbol ve voleybol salonlarının bulunduğu 3.088 m2 oturum alanına sahip Spor Merkezi de kurulacak.

Ana binanın yer aldığı 5.294 m2 oturum alanında ise atölyeler, idari ofisler, sergi salonları, kermes alanları, konferans salonları ve 120 kişilik misafirhane yer alacak.

Vali Çiçek, bölgenin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezini inceledi!

Günlük kullanım ve organizasyonlar için 1.237 m2 oturum alanına sahip bir restoran ile toplam 650 m2 alan üzerine kurulan 10 adet kamp alanı bungalov bulunacak. Ayrıca, 191 m2 alanda sosyal toplanma alanı olarak kullanılacak Kamp Ateşi ve 259 m2 alanda kafeterya yer alacak.

Açık spor alanları ise toplam 14.941 m2 oturum alanına yayılacak ve bu alanda 6 adet tenis kortu, 3 adet çim halı futbol sahası, 3 adet basketbol ve voleybol sahası bulunacak.

Son olarak, 3.565 m2 oturum alanında yer alacak olan ortak sosyal alanlarda okçuluk ve mini golf sahaları bulunacak. Bu merkezin, bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol oynaması ve birçok kişiye şifa olması bekleniyor.

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Çifçi inşaatın biteceği tarihi açıklamıştı

Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan'ın hazırlayıp sunduğu Olay Türk TV'de ekranlara gelen "Ramazan Sohbetleri Yüz Yüze" programına Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi konuk olmuş Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatının son durumu hakkındaki açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Çifçi, inşaatın ne zaman tamamlanacağına dair soruya ise şu cevabı vermişti; "Biz hedef koyuyoruz da Sayın Valim hep öne çekiyor. En son geçen yıl başladığımızda önümüzdeki yıl sonuna bitireceğiz demiştik dah sonra, ‘Tamam mı, Ağustos'a bitiriyor muyuz’ dedi, bitiririz inşallah Sayın Valim dedik. Bir iki ay önce de ‘Haziran'a bitirin burayı’ dedi. Haziran olmasa da temmuz ayına inşallah bitirecek" dedi.