Uşak'ta oldu Kayseri'de de olur mu?

31 Mart 2024 seçimlerinde Uşak Belediye Başkanı olan Özkan Yalım, kentteki sığınmacılara ait ruhsatsız işyerlerini mühürledi. 80 bin civarında sığınmacının yaşadığı Kayseri'de de benzer bir uygulama olacak mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Uşak'ta oldu Kayseri'de de olur mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde Uşaklılara göreve geldiğinde sığınmacılara yönelik yaptırımlar uygulayacağını ifade eden Özkan Yalım, seçilmesinin ardından sığınmacılara ait ruhsatsız iş yerlerini mühürlemeye başladı. Sığınmacılara ait bir işyerinin mühürlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Yalım, ‘Bizim kendi vatandaşımız vergi levhasıyla birlikte devlete vergisini öder belediyeye gerekli işlemleri tamamlatırken bazılarının kendi kafasına göre gelip iş yeri açmasını engel olacağımızı söylemiştim ve de uygulamasını yaptık ve başlattık.’ dedi. 
Yaklaşık 3 bin Suriyeli’nin yaşadığı Uşak’ta bu uygulama yapılırken, Suriyelilerin en çok yaşadığı kentlerden biri olan Kayseri’de durum ne? Özellikle, Eskişehir Bağları Bölgesi, Sahabiye Mahallesi’nde birçok Suriyeli’nin işyeri açtığı biliniyor. Bunların bir bölümü de ruhsatsız olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kayseri’de de Uşak’ta olduğu Suriyelilerin işyerlerine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.