Türkiye Yüzyılında Mühendisler ne bekliyor?

Türk Mühendisler Derneği, 'Türkiye Yüzyılında Mühendisler: Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay düzenledi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Türkiye Yüzyılında Mühendisler ne bekliyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Mühendisler Derneği geçtiğimiz günlerde Ankara’da ‘Türkiye Yüzyılında Mühendisler: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştay düzenledi. Mühendislik mesleğinin hak ettiği değeri kazanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için kapsamlı tartışmalar yapılarak çözüm önerileri sunulduğu çalıştaya Kayseri’den de Kayseri İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi Alper Yıldoğan katıldı.

Türkiye Yüzyılında Mühendisler ne bekliyor?

Çalıştay hakkında bilgiler veren Yıldoğan, yaptığı açıklamada,’Kamu mühendislerinin haklarının iyileştirilmesi, teknik sorumluluk tazminatı, ek gösterge artışı, deneyime dayalı ödüllendirme ile özel sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, meslek hayatında 15 yılını doldurmuş serbest mühendislere yeşil pasaport verilmesi vb. başlıklar ele alınırken; mühendis kalitesinin artırılması için de üniversitelerde kontenjanların azaltılması, mühendislik puan barajının revize edilmesi, meslek içi eğitimlerin belirli bir sistematiğe bağlanması konuları ana başlıklar olarak ele alınmıştır. Çalıştayımıza konuşmacı olarak, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demirci, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ahmet Kırmızı, Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, OSTİM Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Kıvrak ve Akgün Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Atalay, önemli konularda bilgiler verdiler. Çalıştayımıza katılan değerli konuşmacılara, katılımcılara ve etkinliğimizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Mühendislerin sorunlarına çözüm bulmak ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, siz basın kuruluşlarının da katkılarıyla önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Mühendislik mesleğinin geleceği için birlikte çalışma mecburiyetimiz olduğunun altını çizerek kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz’ dedi.