'Turizm bir ülkede deniz dışında olacaksa en iyi aktör Kayseri'

28 otelin bir araya gelerek kurduğu Kayseri Otelciler Derneği iftar yemeğinde buluştu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

'Turizm bir ülkede deniz dışında olacaksa en iyi aktör Kayseri'

28 otelin bir araya gelerek kurduğu Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) iftar yemeğinde buluştu. İftara, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcüman, KAYOTED Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, otelciler ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Çiçek, 'Bir tabela derneği olarak değil'

Vali Gökmen Çiçek, KAYOTED’in kısa sürede Kayseri’de önemli işler yaparak adından söz ettirmeye başladığını belirtti. Kurumsal kimliklerini tamamlayarak tanıtım ve otellerin belirlediği prensiplerle hareket ettiklerini ifade etti. Vali Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü; "KAYOTED Başkan ve yönetimi Turizm Bakanımıza ziyarette bulundular. Kayseri'yi anlattılar, Kayseri'nin turizm sorunlarını anlattılar. Yine bakan yardımcılarımızla da bir araya geldiler. Valiliğimize, Ticaret Odasına, Büyükşehir Belediyesi'ne bütün Kayseri'nin kurumlarına ziyaretlerde bulundular. Bir anda Kayseri'nin gündemini turizm olarak belirlediler. Birkaç gün önce de ilk icraatları olan özellikle Ticaret Bakanlığının Kayseri'de yapmayı planladığı bir organizasyon noktasında çok önemli adımlar attılar. Şuan itibariyle neredeyse ile anlaşma imzalayacak noktaya geldiler. Bu bizim için çok gurur verici ve sevindirici haber oldu. Öyle ki Kayseri gerçekten anlatmaya doyamadığımız o kadar çok özelliği olan eğer turizm bir ülkede deniz dışında olacaksa bence Kayseri en önemli aktörlerinden biri olması lazım. Kayseri kamuoyunda KAYOTED diye bir gerçek var ve turizmde öncü bir rol oynayacaklar. Şimdiden de bunu gösterdiler. KAYOTED’in kurulduğu için çok mutluyum, çok güzel işler yapacağına bekliyorum. KAYOTED’i takip ediyorum ve tüm Kayserililerden de takip etmelerini istiyorum. Bir tabela derneği olarak değil bunu dertlenen, bunu dert edilen arkadaşlar olarak ortaya çıktılar. İyi ki KAYOTED kurulmuş diyorum ve yakın zamanda yapacakları çalışmaları hep beraber Kayseri kamuoyu olarak birlikte göreceğiz, sonuna kadar destek olacağız” dedi.

Milletvekili Cıngı; 'Kayseri dünya gündeminde bir turizm şehir olarak anılacak'

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise Erciyes Master Planı'nın uygulanmasıyla uluslararası turizmin açılmasının şehrin potansiyelini ortaya çıkardığını belirtti. Büyükşehir belediyesinin başlattığı hamlelerin turizme katkı sağladığını ifade etti. Milletvekili Cıngı, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Soğanla, Kültepe – Kaniş, Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu restorasyon çalışmaları müzeler artık Erciyes turizmine ve sahip olduğumuz kültür ve tarih turizmini destekleyecek nitelikte. Dolayısıyla bundan sonra kamu kurumlarımızın Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Erciyes A.Ş.’mizin tekelinin dışında sivil toplum organlarının bu işe sahip çıkması ve şehrimiz turizmine katkıda bulunması gerekiyordu. Bu da turizmin olmazsa olmaz en önemli aktörü olan otelcilerimizin birliğiyle kurmuş oldukları KAYOTED ile birlikte önemli bir ivme kazandı. Bende Murat Erdal Bey’i ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Kayseri sanayi ve ticaret şehri olması yanı sıra dünya gündeminde bir turizm şehir olarak anılacak. Emeğe geçen herkese başta Sayın Valimiz teşvik edici ve yol açıcı tavırlarından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz zaten şehrimizi bütün turizm aktörleri ve envanteri üzerinde sürekli olarak çaba sarf ediyor. Hep beraber el ele vererek kol kola girerek istikametimizi vizyonumuzu doğru belirleyerek iyi bir yapılanma ile şehrimizde inşallah bir 5 sene sonra 10 sene sonra 20 sene sonrası için tasarlayıp Dünya'da bir önemli bir turizm merkezi haline getirmeye gayret edeceğiz” dedi.