Tartışma yine başladı! Erciyes patlar mı patlamaz mı?

Kayseri'de son günlerde Erciyes dağı patlar mı sorusu çokça sorulmaya başladı. 12 Kasım 2023 tarihinde İtalya'da bulunan Etna yanardağının patlamasının ardından Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in Erciyes yanardağı açıklaması akıllara Erciyes dağı patlar mı sorularını getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Tartışma yine başladı! Erciyes patlar mı patlamaz mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi eski Temsilcisi Adnan Evsen yıllar önce İzlanda’da Eyjafjallajökull Yanardağı'nın 190 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçmesi üzerine çok sayıda kişinin Jeoloji Mühendisleri Kayseri Odası'na telefon açarak "Erciyes Dağı da patlar mı?" diye sorduğunu ifade ederek,  "Erciyes yanardağı 800 yıl önce patladı. Böyle bir tehlike yok. Kimsenin endişesi olmasın" açıklaması yapmıştı.

Yapılan açıklama bir nebze de olsa Kayserili vatandaşların yüreklerine su serpmişti. Son günlerde ise 'Erciyes dağı patlar mı?' soruları Kayseri gündeminde yer almaya başladı. Tartışmaların yeniden başlamasının sebebi ise İtalya'da bulunan Etna Yanardağı'nın 4 gün önce patlamış olması. Evsen'in patlama sonrası X hesabı üzerinden yaptığı Erciyes dağı açıklaması Kayserili vatandaşlar arasında çokça konuşulan konular arasında yerini aldı.

Adnan Evsen yaptığı açıklamada, "Etna Volkanı (Sicilya İtalya) 2022 yılından sonra yeniden patladı. Avrupa kıtasında yer alan en büyük yanardağdır. 3357 m yüksekliğinde olan volkanik dağ Erciyes (Kayseri) dağından (3917 m) daha küçüktür. Erciyes Dağı aktif ama uykuda olan bir volkanik dağdır." ifadelerine yer verdi.

Yapılan paylaşım 'uykudan uyanır mı?' sorularını da beraberinde getirdi. Paylaşıma gelen yorumlardan bazıları ise şu şekilde; "Aman bir de o çıkmasın hocam Hacılar'da dibindeyiz.", "2 yıl içinde uyanırsa hiç şaşırma.", "Sayın hocam uyuyan devi uyandırmayalım."