Talas'ta bu tuzağı kimler, ne için kurdu! Vatandaşlar uyarıldı

Kayseri'nin Başakpınar Mahallesi'nde yer alan kafesler dikkat çekti. Farklı alanlara konulan kafeslerin kim tarafından ne amaçla konulduğu ortaya çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Talas'ta bu tuzağı kimler, ne için kurdu! Vatandaşlar uyarıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'de son günlerde gündeme gelen başıboş köpek vakaları vatandaşları tedirgin ederken Kayseri'nin Talas ilçesinde dikkat çeken bir çalışma ortaya kondu. Talas'ta farklı bölgelere başıboş köpekler için kafesler konulduğu öğrenildi.

Hayvanlar zarar verilmeden kontrol altına alınacak

Kafeslerin konulduğu bölgelerden biri de Başkanpınar Mahallesi oldu. Mahallede konulan kafeslerle hayvanlara zarar vermeden kontrol altına alınması hedefleniyor.  Konuyla ilgili olarak mahalle sakinleri, "Başıboş sokak hayvanlarının zarar vermeden toplanması amacıyla Talas Belediyesince mahallemizde bazı bölgelere kafesler konuldu" denildi.

Talas'ta bu tuzağı kimler, ne için kurdu! Vatandaşlar uyarıldı

Vatandaşlar uyarıldı

Diğer yandan yetkililer aynı zamanda kafeslere zarar verilmemesi konusunda da vatandaşları uyardı.  Uyarıda, mahalle sakinlerine yönelik olarak "Çevrenizde bulunan kafeslere ve içerisindeki hayvanlara müdahale etmemeniz, zarar vermemenizi rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.