Taksici cinayetinde flaş gelişme!

Kayseri'de yolcu alma nedeni ile tartıştığı meslektaşını bıçaklayarak öldüren taksicinin yargılanmasına devam edildi. Yaşanan olaya yönelik bir yeni tutuklama kararı çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Taksici cinayetinde flaş gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yolcu alma nedeni ile tartıştığı meslektaşını bıçaklayarak öldüren taksicinin yargılanmasına devam edildi. Yaşanan olaya yönelik bir yeni tutuklama kararı çıktı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar M.D., M.D. ve tutuklu sanık R.D. katıldı. Maktul Ali Demirel'in ailesi ve taraf vekilleri de mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tanık G.N.P. SEGBİS ile bağlanarak olayın öncesini anlattı. G.N.P. mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ben Kayseri'ye arkadaşımın yanına gelmiştim Talas'ta KYK yurdunun karşısından otogara gitmek için taksiye bindik sonra birisi taksinin önünü kesti ve burası bizim bölgemiz buradan yolcu alamazsın dedi sonra bizden arabadan inip kendi taksisine binmemizi istedi biz de kabul etmedik ve taksi şoförü yola devam etti. Tam giderken arabanın arkasına vurdular. Otogara vardık ve bizden numaramızı aldı önünü kesen kişiyi şikayet edeceğini ve bizden de olayı anlatmamızı isteyeceğini söyledi biz de olur dedik ve numaramızı verdik."

Tanık A.D. mahkemede yaptığı açıklamada, "Maktul yakın arkadaşımdı olay anında ben görev yaptığım kurumdaydım olayı duyunca olayın yaşandığı yere gittim. Maktulü gördüm yerde yatıyordu. Ambulans geldi ve maktulü götürdü. Olay sonrası sarı bir Dacia marka taksi gördüm olaydan sonra olay yerinden ayrılıyordu." ifadelerine yer verdi.

Tanık B.B., "Olay günü taksi durağının 10, 15 metre ilerisinde telefonla konuşuyordum. 9, 10 kişi durağın orada tartışma halindeydi sonra ben döndüm gittim olayı görmedim. Olay anını görmedim. Olaydan sonra genç bir şahsın Ali beyi bıçakladığını duydum." dedi.

Tanık S.B.U. yaptığı açıklamada, "Ben hemşireyim öğle arasından sonra bahçedeydik, taksi durağının oradan sesler geldi. Yaralanan olduğunu duyduk müdahale etmeye gittik. 112'yi aramışlardı, adam yaralıydı. Başka bir taksici bıçakladı gitti dediler. Neden olmuş dedim. Müşterisini almış dediler. Yaralının akciğerine ve kalbine yakın yaralar vardı. Ağır yaralıydı."

Maktul Ali Demirel'in kardeşi C.D., "Para bizim için her zaman 2. plandadır. Abim vicdanlı bir adamdı para isteseler verirdi. Türkiye Cumhuriyeti 33 yıl geriye gitti. Çünkü abim öldü. Sizden Hazreti Ömer adaleti istiyorum." dedi.

Anne N.D., "Benim abimin adı Ali'ydi abim 1987'de Şehit oldu. Oğluma abimin adını verdim. Altı buçuk aydır acı çekiyorum. Katil en ağır cezayı alsın. Ben anneyim ciğerim yanıyor. Katili niye oturtuyonuz kalksın ayakta dursun." dedi.

Anne N.D. mahkemede sanık M.D.ye yönelik, 'Sende yaşa inşallah aynı şeyi. Geberesice papaz.' söyleminde bulundu.

Maktul Ali Demirel'in babası ise 'Bir vatandaş bir diğer vatandaştan şikayetçiyse gidip öldürmez polise gider. Benim oğlumu öldürdüler. En ağır cezayı alsın.' dedi.

Maktul Ali Demirel'in kardeşi İ.D. ise "Bende taksi şoförüyüm bizim durağın 150 metre ilerisinde yolcu alıyorlar bir de üstüne gelip ağabeyimi öldürüyorlar. Sanık katildir. Kardeşim mesleğini yaparken öldürülmüştür dolayısıyla şehit sayılır 87'de şehit olan dayım gibi ağabeyim de şehittir. Katilin cezası neyse verin. Abimi 1 dakika 44 saniye içinde öldürdü. En ağır cezayı alsın." dedi.

Sanık M.D. ise, "İftira atıyorlar. Yalan atıyorlar. Benim olaya bir müdahalem yoktur. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Sanık R.D., "Yolum kesildi, arabama zarar verildi, gittim selam verdim babama saldırdılar, bu yaşıma kadar kanunsuz işim olmadı. Babamdan sonra bana da kürekle saldırdılar kafama darbe aldım. Benim amacım babamı ve kendimi savunmaktı. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti Sanık R.D.'nin tutukluluk halinin devamına, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için zorla getirtilmesi yönünde müzekkere yazılmasına, sanık M.D.'nin 'Kasten öldürme suçuna yardım' suçundan tutuklanmasına ve üzerindeki adli kontrolün kaldırılmasına, davanın eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

Ne olmuştu?

23 Haziran 2022 tarihinde Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi Talas Bulvarı'ndaki bir taksi durağında meydana gelen olayda taksiciler Ali Demirel (37) ile R.D. (23) arasında iddiaya göre yolcu meselesi yüzünden çıkan kavgada R.D., bıçakla Demirel'i yaralamıştı. Ali Demirel vücuduna isabet eden bıçak darbeleri ile ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan taksici hayatını kaybederken, olay yerinden kaçan R.D. yakalanarak gözaltına alınmıştı.