Sürpriz bir yükselişle zirveye oturdu! Haftanın özeti...

Borsa İstanbul'da geçen hafta BİST 100 endeksi 9.250 puanda kapandı. BİST 100'de yer alan Gübretaş, Borusan ve Hektaş gibi şirketler yükselişteyken, Kayseri Şeker Fabrikası ise nispeten durağan bir performans sergiledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sürpriz bir yükselişle zirveye oturdu! Haftanın özeti...

Kayserili yatırımcılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da hafta nasıl geçti? Haftanın özeti, sürpriz yükselenler ve dikkat çeken şirket performansları!

Kayserili yatırımcılarında merakla takip ettiği Borsa İstanbul BİST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı 9.250 puanda tamamladı. Hafta boyunca en yüksek 9.306 puanı görerek zrive tazeleyen endeks, en düşük seviye olarak 8.994 puanı kaydetti. Ocak ayını pozitif bir yükseliş trendiyle tamamlayan BİST 100 endeksi, şubat ayında da pozitif görüntüsünü koruyarak 9000 puan üzerinde kapanışlarına geçtiğimi hafta da devam etti. 

BİST 100 şirketleri arasında haftalık en iyi ve kötü performansı gösteren ilk 3 şirkette belli oldu. 

Sürpriz bir yükselişle zirveye oturdu! Haftanın özeti ve sürpriz performanslar

BİST 100'de günlük şirket performansları

BIST 100 endeksi, haftanın kapanış gününde pozitif görünümünü gün boyu sürdürdü, en çok yükselen metal ve teknoloji sektörleri olurken, faktöring ve ticaret ise en çok gerileyen sektörler oldu.

BİST 100 endeksinde cuma günü en çok kazandıran şirketler, ZOREN, KCAER, BRYAT, EREGL, ASELS oldu ve en çok kaybettiren şirketler ise TSKB, ECZYT, ALFAS, TATEN, EGEEN oldu.

Sürpriz bir yükselişle zirveye oturdu! Haftanın özeti ve sürpriz performanslar

BİST 100'de haftalık şirket performansları

2023 yılının Aralık ayında 405 TL'lik zirvesinden sonra düşüş trendine giren ve Aralık ayının sonuna kadar 135 TL'ye kadar gerileyerek yatırımcılarını üzen Gübre Fabrikaları, 2024 Ocak ayında yatay bir bantta işlem görmüştü. 8 Şubat'ta 144 TL'den başlattığı yükseliş trendiyle BİST 100'de geçtiğimiz haftanın en çok kazandıranı oldu.

Haftalık bazda BİST 100 endeksinde yer alan şirketler arasında en çok kazandıran ilk 3 şirket Gübretaş Fabrikaları T.A.Ş. yüzde 26.71, Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş. yüzde 23.59, Hektaş Ticaret T.A.Ş. yüzde 21.86 olurken, kaybettiren şirketler ise Europower yüzde - 6.45, Penta yüzde - 6.29 ve CW Enerji yüzde - 5.53 olarak sıralandı.

BİST 100'de yer alan Kayseri Şeker Fabrikası ise haftalık performans olarak yüzde 1.14 ile yataya yakın durağan bir görüntü sergiledi.