Merakla bekleniyor! Karar 5 gün sonra açıklanacak, artacak mı?

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de ve özellikle Kayseri'de ekonomik takvimde yer alan önemli veriler yakından takip edildi. Gelecek hafta ise bir hafta vadeli repo faiz oranı ve gecelik borçlanma faizi gibi kritik veriler izlenecek. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Merakla bekleniyor! Karar 5 gün sonra açıklanacak, artacak mı?

Geçtiğimiz hafta, tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de piyasaların gidişatını yakından takip eden vatandaşlar, iş adamları ve sektör temsilcileri, ekonomik takvimde yer alan verileri yakından takip etti.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ekonomik takvimdeki önemli bir veri olan "İşsizlik Oranı" aylık verisi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Pazartesi günü duyuruldu. Buna göre, Türkiye'de işsizlik oranı Aralık 2023'te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8'e geriledi. Ülke genelinde 15 ve daha yukarı yaş grubundaki işsiz sayısı ise Aralık 2023'te bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 1,5 puan azaldı.

Merakla bekleniyor! Karar 5 gün sonra açıklanacak, artacak mı?

Gelecek hafta ise ekonomik takvimde yer alan ve önemli bir yere sahip olan "Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı" ve "Gecelik Borçlanma Faizi" aylık verileri yakından takip edilecek. 22 Şubat 2024 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak olan Para Politikası Kurulu, 2024 yılının şubat ayı repo (politika) faiz oranını açıklayacak. Ocak ayındaki toplantıda Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 42,5'ten yüzde 45'e yükseltme kararı almıştı. Piyasalar, şubat ayı için repo faiz oranının artmayacağı yönündeki beklenti nedeniyle TCMB Para Politikası Kurulu'nun kararını yakından takip edecek.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Merakla bekleniyor! Karar 5 gün sonra açıklanacak, artacak mı?