'Siz Barzani'yi Zaten Devlet Başkanı Olarak Kabullendiniz'

'Siz Barzani'yi Zaten Devlet Başkanı Olarak Kabullendiniz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin,  ülke gündeminde yer alan Kuzey Irak’taki referandum tartışmalarını değerlendirdi. “ Ak Parti’nin Barzani ile sıcak ilişkileri var ve onu devlet protokolü ile karşıladılar” diyen Keskin,  hükümete seslenerek, “Siz Barzani’yi zaten devlet başkanı olarak kabullendiniz. Bugün feryat figan etmeniz göstermelik” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, partideki delege seçimleri, Kuzey Irak’ta yapılacak olan referandum ve Kayseri Ticaret Odası seçimleri ile ilgili haber merkezimize açıklamalarda bulundu.

 

Kocasinan mahalle ön seçim delegelerinin belirlenmesi için seçim yapıldığını dile getiren CHP İl Başkanı Keskin, “Bizim partimizdeki seçim sistemi tabandan tavana gidiştir.”dedi. Keskin, “Bizim partimizdeki seçim sistemi tabandan tavana gidiştir. Bizde birisini işaret etmesiyle başkanlık ve sistem oluşmaz. Bırakın il ve ilçe başkanların işaret edilmesi bizde mahalle delegesi bile işaretli olmaz. Sistemimizde partimize kayıtlı olanlar ilçede kendilerini temsil edecek olan delegeleri seçerler. Bu delegeler ilçe kongresinde ilçe yönetimini seçerler. İlçe yönetimine seçilen arkadaşlarımızda il yönetimini, ildeki kurultay delegelerde üst kurultay delegelerini yani genel başkanı ve parti meclisini seçerler. Bizde kesinlikle ile ve ilçe başkanlarının işaretlenmesi gibi bir müdahil olmaz. Mahalleli kendisi toplanır kimlerin kendilerini temsil edecekse onu belirlerler. Yapılabilecek en demokratik bir sistem. Bundan daha demokratik bir sistem yok. Böyle olunca da hem geniş katılımlı oluyor. 10 Eylül’de süreci başlattık. Melikgazi’de 14 Ekim’de yapılacak.” dedi.

 

“BU HÜKÜMET BARZANİ’Yİ BİR DEVLET PROTOKOLÜ İLE KARŞILADI”

Kuzey Irak, Barzani ve referandum tartışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Keskin, hükümeti eleştirdi. Barzani ile hükümetin sıcak ilişkiler içinde olduğunu ve Barzani’nin bir süre önce devlet protokolü ile karşılandığını dile getiren Keskin, “Siz onu zaten bir devlet başkanı olarak kabullendiniz. Bugün feryat figan etmeniz göstermelik” diye konuştu.

Keskin, şunları söyledi, “Biz ülkemizin bütünlüğünü Türkiye Cumhuriyetin üniter yapısına zarar verecek hangi yapı olursa olsun içerde dışarıda karşısındayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli görevlerinden biriside budur. Şu anda orada oluşturulmak istenen bölge, Kuzey Irak diye yıllarca bize alıştırılan ve adının Kürdistan olan ve şu anda da referandum ile gündeme gelen sisteme biz önceden de karşı olduğumuzu dile getirmiştik. Ama maalesef bugün ki iktidar ve Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanı Barzani ile o kadar sıcak ilişkilere girdi ki, buraya bayraklarını astılar. Zaten devlet protokolü ile karşıladınız. Siz onu zaten bir devlet başkanı olarak kabullendiniz. Bugün feryat figan etmenin ben bugün sadece göstermelik olduğunu, perde arkasının böyle olmadığını inananlardan birisiyim. Eğer siz samimi iseniz o zaman siz Barzani’yi devlet protokolü ile karşılayamazdınız, bayrağını astırmazdınız, kırmızı halıyla karşılamazdınız. Orası bir devlet değildi bir bölgeydi”

 

“BARZANİ 16 NİSAN’DA YAPILAN REFERANDUMUNDA EVET ÇALIŞMASI YAPTI”

 

“Barzani’nin, 16 Nisan’da yapılan referandumunda “Evet” çalışması yaptığını çok iyi biliyoruz” diyen CHP İl Başkanı Keskin, “Evet çalışmasının karşılığı bugün Irak’ta ki yapılacak olan referandumun ön hazırlığı mıydı?”diye sordu. CHP İl Başkanı Keskin, “16 Nisan’da yapılan referandum da karşı çıktıkları, bağırdıkları Barzani’nin Evet çalışması yaptığını herkes biliyor. Acaba diyorum o gün ki Evet çalışmasının karşılığı bugün Irak’ta ki yapılacak olan referandumun ön hazırlığı mıydı.? Acaba anlaşma o muydu?. Evet çalışmasına katkı sağlayacak, Türkiye’de oradaki yapılan referandumda görünüşte bağıracaklar ama fiilen hiçbir yapmayacak mı diye sormak istiyorum. Maalesef her zaman söylüyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkede’ ki yapmış olduğu 15 yıllık siyasette dış politika tamamen Türkiye’nin aleyhine olmuştur. İşte düne kadar Suriye’de Esat’la kardeşti, el ele kol kola gezerken. Barzani ile karşılıklı ağlarken, bugün bizim geldiğimiz durum hiçbir dostumuz kalmadı, ve daha da kötüsü ülkemizi tehlikeye sokacak bir Kuzey Irak bir yapı oluşuyor. Biz buna sadece bağırıp, çağırıyoruz. Seyirci kalmaya mahkum kaldık. Bunun da tek suçlusu Adalet ve Kalkınma Partisinin dış politikasıdır. Ülkemizi bu hale getiren kendileridir” şeklinde konuştu.

“TİCARET ODASI,  TİCARET ERBABININ HAKLARINI SAVUNULACAK BİR YERDİR”

CHP’nin Kayseri Ticaret Odası seçimlerinde nasıl bir tavır takınacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Keskin, siyasi partilerin oda seçimlerine müdahil olmasına karşı olduklarını dile getirerek, şunları söyledi,  “Biz oda seçimlerine siyasi partilerin müdahil olmasına karşıyız. Oda seçimlerinde siyaset olmaz, ama bu şu anlama da gelmemesi lazım. Siyasi partiler oraya karışmazken, odalar da bir siyasi partinin arka bahçesi, bir cemaatin toplanma ve odak noktası olma hakkı yoktur. Orası Kayseri Ticaret Odasıdır ve ticaret erbabının haklarını savunulacak bir yerdir. Siyasi partiler sadece onların haklarını arama noktasında meclise taşıma ve çözüm bulma bölümünde destek sağlaması gerekiyor. Biz olabildiği kadar bu nezaketi gösteriyoruz. “diye konuştu

“ODALARDA BELKİ MEVCUT ADAYLAR NİSAN’DA ADAY OLMAYABİLİRLER”

Kayseri Ticaret Odası’nın bir cemaatin toplanma yeri ve bir siyasi partinin arka bahçesi olmaması için düşüncelerini dile getireceklerini belirten Keskin,  oda seçimlerinin 2018’e ertelenmesi ile ilgili olarak da, “Belki mevcut adaylar Nisan’da aday olmayabilirler” dedi.

Keskin:  “Biz Ticaret Odası’nda yanlış yapılanmanın önüne geçmek için düşüncemizi belirteceğiz. Bir daha o odada cemaatlerin toplanma yeri veya bir partinin arka bahçesi olmama adına bizde orada ki düşüncemizi belirteceğiz. Ama Nisan ayına ertelenince de bizde bunu arkadaşlarla yeniden değerlendireceğiz. Belki bu adaylar Nisan’da aday olmaya bilirler. Bizi Ömer Gülsoy ve Mahmut Hiçyılmaz bizi ziyarete geldiler. Ama şöyle bir algı oluşturdular. Biz nezaketen kabul etmiş olduğumuz ziyarette Hiçyılmaz ile ilgili CHP destek veriyormuş gibi algılanmış. Arkadaşlardan ricam nezaketle karıştırmamak lazım. Nezaket ziyaretlerini destek gibi algılamamak gerekiyor. Mahmut Hiçyılmaz ziyaretimize geldiğinde kendisine destek olacağız diye bir ifade de bulunmadık. Böyle bir algı oluşturmaya çalıştılar. Bu algı yanlış bir algıdır” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre POLAT