Mahalleli isyanda: '12 senedir mağduruz'

Mahalleli isyanda: '12 senedir mağduruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gültepe Mahallesi sakinleri, 12 yıl önce inşaat firmaları ile yaptıkları anlaşma şartlarının yerine getirilmediğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri viraneye dönen evlerin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini de savundu.

Gültepe Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm mağduru oldu. Mahalle sakinleri sözleşme imzaladıkları inşaat firmalarının verdikleri sözleri yerine getirmediğini ve mağdur olduklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Galip Öğden, 12 yıldır mağduriyetlerinin devam ettiğini belirterek, terk ettiklerini evlerinin virane halde olduğunu ve madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini belirtti. Öğden, “Burada evler virane olmuş. Eray inşaat ve Kaan İnşaat olmak üzere firmalar ile anlaşma yaptık. 12 yıl önce sözleşmeye riayet etmediler, her hangi bir inşaatın başlamadığı için tarihi olmayan bir sözleşmeye imza attık ve durumu gördüğünüz gibi burada ki vatandaş evlerin yıkılacağından dolayı yapılaşma olacağından dolayı evlerine bakmadılar. Çoğu gitti ve mahallede sakini kalmayınca çoğu kiracı geldi oturdu. Onlarda evlere bakmayınca viraneye döndü buralar. Buradaki mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz ve yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Orhan Kara ise mahallenin durumunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye defalarca ilettiklerini ancak çözüm alamadıklarını dile getirdi. Kara, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a seslenerek, “Başkanım buraya gelin ve sorunumuzu çözün” dedi. Mahalle sakinlerinden Fevziye Bekar da evlerinin yıkılacağı umuduyla bakım yapmadıklarını ifade ederek, “Buralarda da kentsel dönüşüm faaliyete geçmesini istiyoruz.  12 yıl oldu ve tinercilerin korkusundan neredeyse dışarı çıkamıyoruz” şeklinde konuştu.

Sevilay Duran ve Ayfer Çimen de çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Ayfer Çimen, bazı evlerin madde bağımlılarının mekanı olduğunu bazılarının ise yıkılma tehlikesi olduğu için tehlikeye de davetiye çıkardığını dile getirdi. Çimen, “12 senedir müteahhit de gelip sormadı. Bize bilgi veren olmadı. Perişan olduk, mağduruz. Artık oyalanmak istemiyoruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ