Seçim Kurulu'ndan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hulusi Akar' kararı! O pankartlar kaldırılıyor...

Kayseri'de tarihi kaleye asılan pankartlarla ilgili karar çıktı.

Seçim Kurulu'ndan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hulusi Akar' kararı! O pankartlar kaldırılıyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Melikgazi İlçe Seçim Kurulu’na Tarihi Kayseri Kalesi’ne asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Milletvekili adayı ve aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın afişlerinin kaldırılması  yönünde başvuruda bulundu. Bu yönde merakla beklenen karar çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış'ın, bu yöndeki "haksız rekabet oluşturduğuna" dair şikayetinin ardından söz konusu pankartların kaldırılması yönünde karar çıktı. 

Melikgazi 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP’nin bu yönde "haksız rekabet" başvurusunu değerlendirdi. 
Seçim kurulu, “Tarihi nitelikte olan Kayseri surlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı aynı zamanda AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar'ın görsellerini içeren pankartların asıldığını, pankartların tüm surları kaplamış olduğunu ve Kayseri'nin en kalabalık Meydanı’nda sergilendiğini, asılan pankartların haksız rekabet oluşturacak nitelikte olduğunu ve bu nedenle pankartların ivedilikle kaldırılması" yönündeki  talebi değerlendirdi. 

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI
CHP’nin bu yöndeki başvurunun ardından kurul, söz konusu pankartların kaldırılması yönünde karar verdi.

Kararda, şu ifadeler yer aldı: Başkanlığımız sorumluluk bölgesinde bulunan Kayseri Surlarına asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bulunduğu pankartların oy çokluğu ile kaldırılmasına.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Av. Niyazi Ünalmış'a, Kararın, gereğinin ifası için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Melikgazi Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesine oy çokluğuyla karar verildi”