Sahabiye İhalesi'nde şok: 42 milyon fazla teklif edildi!

Artan maliyetler nedeniyle yarım kalan Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısım D blok'un ihalesi yapıldı. Sonucu açıklanmayan ihaleyle ilgili tartışmalar şimdiden başladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Sahabiye İhalesi'nde şok: 42 milyon fazla teklif edildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Artan maliyetler nedeniyle kamuya iş yapan birçok müteahhit başladığı işi tamamlayamazken, Kayseri’nin en kapsamlı projelerinden biri olan, “Kayseri’nin prestij projesi” olarak tanımlanan Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısım yapım işini üstlenen iki firma da artan maliyetler nedeniyle işi yarım bırakmıştı.

Yarım kalan inşaatların tamamlanması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi yeniden ihale açarken; 18 Nisan 2023 tarihinde A4 blokun kalan işleri için 89 milyon lira yaklaşık maliyet belinlendi. İhaleyi yaklaşık maliyetin yüzde 35’e yakın bir oranda fazlasına yani 119 milyon TL’ye yani yaklaşık maliyetten 30 milyon lira fazla fiyata Fahri Taban almıştı. İlk ihaleyi yaklaşık maliyetin üzerinde alan firma bu ihaleye de 42 milyon lira fazla teklif verdi.Sahabiye İhalesi'nde şok: 42 milyon fazla teklif edildi!İhale sonrası kamunun zarara uğratıldığı iddiaları gündeme gelirken dün de Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısım D blok’un ihalesi yapıldı. Tek firmanın katıldığı ihaleyle ilgili sonuç henüz açıklanmadı ama tartışmalar şimdiden başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık maliyeti 172 milyon lira olarak belirlediği ihaleye tek firma katıldı.
Bir önceki ihaleyi yaklaşık maliyetin yüzde 35 fazlasına teklif vererek alan Fahri Taban’ın bu ihalede de ihalede yaklaşık maliyetin yüzde 25’e yakın bir oranında fazla teklif verdiği yani 172 milyon liralık yaklaşık maliyet öngörülen işe 214 milyon lira yani yaklaşık maliyetten 42 milyon lira fazla teklif verdiği belirtildi.

Yaklaşık maliyet abartıldı eleştirileri 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyi onaylayıp onaylamayacağı merak konusu olurken belediyenin internet sitesinde ihalenin sonuçlanmadığı bilgisine yer verildi.
172 milyon liralık yaklaşık maliyetin de abartıldığını iddia eden inşaat sektörü temsilcileri “Yarım kalan bu inşaatın yaklaşık maliyeti 150 milyon lirayı geçmez.” iddiasını dile getiriyor. Şimdi gözler bu ihalenin onaylanıp onaylanmayacağında..Sahabiye İhalesi'nde şok: 42 milyon fazla teklif edildi!