Sağlık Müdürü Horoz'dan su açıklaması: O klor başka!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'in 'Savaşta yasaklanan maddeyi sularımıza katıyorlar!' yönündeki açıklamasına Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Duygu Horoz yanıt verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Sağlık Müdürü Horoz'dan su açıklaması: O klor başka!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bugün düzenlediği basın toplantısında yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarından beklentilerini sıralayarak, içme suyu konusuna dikkat çekmiş ve  “Aynı zamanda suya, suyu arındırma adına, arıtma adına içindeki mikropları kırma adına bir malzeme katılıyor. Ne bu? Klor. Klor gazı savaşlarda yasaklanmış bir gazdır. Ama biz sularımıza katıyoruz. Niye? Mikrobu kıracakmışız. Peki, mikrobu kırdık diyelim. Klorun zararını ne yapacağız” diye sormuştu. Konuyla ilgili Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Duygu Horoz’dan açıklama geldi.

Sağlık Müdürü Horoz'dan su açıklaması: O klor başka!

Kamuoyunun yanlış bilgilenmemesi için açıklama yapma gereksinimi duyduklarını belirten Horoz, “Bizler sağlık müdürlüğü olarak resmi gazetede yayınlanan insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik hükümlerince tüm depolardan, kaynaklardan, kaynak sularından belli aralıklarla numune alıp analiz ettiriyoruz. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık. Ayrıca savaşta yasaklanan klor gazı başka bir şey, dezenfeksiyon amaçlı olan başka bir şey. Klor gazı suyla temas edince sıvılaşır ve dezenfeksiyonda o şekilde kullanılır. Klor ile dezenfekte edilmeyen suyu kullanmanın zararları herkesçe malumdur. Sağlıklı suya erişmek de insani bir haktır. Biz bunu sağlamak için çalışıyor iken bu şekilde itham edilmek hoş değil. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar toplumu yanlış bilgilendirip yönlendirmesinler. Bir konuyu araştırmadan konuşmak doğru olmuyor” dedi.