Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Aside...

Kayseri'ye özgü tatlılar arasında en çok sevilenlerden biri olan bu tatlıyı biliyor musunuz? Kolay yapımı ve enfes lezzeti ile Kayseri'de ev hanımlarının vazgeçilmezi. Aside nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Aside...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'ye özgü tatlılar arasında en çok sevilenlerden biri olan bu tatlıyı biliyor musunuz? Kolay yapımı ve enfes lezzeti ile Kayseri'de ev hanımlarının vazgeçilmezi. Aside nasıl yapılır?

Görüntüsü pudinge benzeyen Aside tatlısı sadece Kayserili vatandaşların değil yerli ve yabancı ziyaretçilerin de severek tükettiği enfes bir lezzet olarak biliniyor. Sadece 4 malzeme kullanılarak yapılan Aside tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

3 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

Antep fıstığı
Ceviz

Nasıl yapılır?

Uygun bir karıştırma kabına unun ve suyun bir kısmını alınarak çırpılır. Kalan su da yavaş yavaş ilave edilir. Topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edilir. Ardından üzerine üzüm pekmezini ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Ocağa alınan tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Daha sonra üzerine pekmezli karışım boşaltılır ve orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olan tatlı 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Tatlı kaselere boşaltılır ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığına gelen tatlı buzdolabına kaldırılır ve 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Sürenin sonunda dinlenen tatlı servise hazır hale gelir. Tatlının üzeri antep fıstığı ve ceviz ile süslenir.

Afiyet olsun!