Sabah'tan çocuk cinayeti ile ilgili şok iddia

Kayseri'de yaşanan 13 yaşındaki çocuğun okul arkadaşı olan 12 yaşındaki çocuğu inşaatın çatısına çıkarıp bıçaklayarak öldürdüğü olayla ilgili ortaya atılan şok iddia Türkiye gündemine adeta bir bomba gibi düştü. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Sabah'tan çocuk cinayeti ile ilgili şok iddia
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaşanan 13 yaşındaki çocuğun okul arkadaşı olan 12 yaşındaki çocuğu inşaatın çatısına çıkarıp bıçaklayarak öldürdüğü olayla ilgili ortaya atılan şok iddia Türkiye gündemine adeta bir bomba gibi düştü.

Kayseri'de 12 Aralık Salı günü Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında meydana gelen olayda, aynı okulda okuyan 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan ayrılmış, okuldan uzaklaşan ikili, sokak üzerinde bulunan bir inşaata girmişti. İnşaatın çatısına çıkan T.Ş. burada, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.'ye saldırmış ve S.D., vücuduna aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanmış olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı müdahalede talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, "Cinayeti işleyen T.Ş. ile Hürkan Samet Durmaz'ın farklı sınıflarda eğitim gördüğü, aralarında bir süredir husumet bulunduğu ortaya çıktı. 13 yaşındaki katil T.Ş. ise cinayeti bilgisayar oyunundan etkilenerek işlediğini anlattı. T.Ş., oyunda bir arkadaşını öldürmesi gerektiğini, kendisinin de bunu yaptığını vurguladı. Bunun üzerine T.Ş.'nin mavi bebek oyunu oynadığı ve cinayeti de bu yüzden işlediği iddiası ortaya atıldı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, 2022'de çıkan bu oyunla ilgili olarak şu uyarıları yaptı: Mavi Bebek, oyun görünümlü intihar tuzağıdır. YouTube'da yayınlanan bir videoda yer alan, ürkütücü bir yüze sahip bir bebek. Videonun, kullanıcıları intihara sürüklediği ifade edilmiştir. Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve çocuğa belli talimatlar veriliyor. Akıllı telefonlara casus bir yazılım da yükleyerek kişisel bilgileri söyleyerek korkutuyor. Jonathan Galindo adlı karakter, gençleri ve çocukları oyununa çekmek amacıyla özel mesajlar gönderiyor. Oyun teklifini kabul edenlere yerine getirilmeleri zorunlu olan görevler veriliyor. Görevlerin yapılmaması durumunda Galindo oyuncuları kişisel verilerini sızdırmakla tehdit ediyor. Gençler de oyundan çıkamıyorlar."

Konuya ilişkin Sabah Gazetesi'nin, "Okul arkadaşını öldürdü: Kan donduran cinayette mavi bebek oyunu iddiası!" Başlıklı haberini okumak için tıklayın