Rektörler İncesu'da buluştu

Kayseri Üniversitesi Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, henüz kuruluşu yeni olmasına rağmen Kayseri Üniversitesi'nin tüm kampüslerinde öğrencilerine en iyi şekilde eğitim-öğretim hizmeti verdiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Rektörler İncesu'da buluştu

Kayseri Üniversitesi İncesu Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Kapadokya Üniversitesi ve PARHAD işbirliği ile 3. Paramedik Sempozyumu düzenlendi.

Rektörler İncesu'da buluştu

Bu yıl “Afetlerde Multidisipliner Ekip Çalışması” mottosuyla gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, çok sayıda davetli, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumun açılışında İncesu Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü ve Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kaplan, Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Kayseri İl Başkanı Paramedik Yunus Erol ile Kayseri Üniversitesi ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa konuşma yaptı.

Rektörler İncesu'da buluştu

Kayseri Üniversitesi Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yaptığı konuşmada, henüz kuruluşu yeni olmasına rağmen Kayseri Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde öğrencilerine en iyi şekilde eğitim-öğretim hizmeti verdiğini kaydetti.

İncesu Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Hizmetleri MYO’nun sahip olduğu programlarla sağlık eğitimi alanında önemli yere sahip olduğunu belirten Rektör Karamustafa, okulun bugünkü duruma gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörler İncesu'da buluştu

Rektör Karamustafa, “İlk ve acil yardım sağlık hizmetlerinde ilk basamak olsa da büyük öneme sahiptir. İlk müdahale, ilk yardım hayat kurtarır. Üniversite olarak alanında etkin akademik kadromuzla, ilk ve acil yardım konusunda öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermekteyiz. Sempozyumun başarılı geçmesine diler, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Rektör Karamustafa’nın konuşmasının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp AD. Başkanı Prof. Dr. Levent Avşaroğulları’nın başkanlığını yaptığı oturumlarda konuşmacılar; “Afet Bölgesinde Görev Yapan Paramediklerde Psikososyal Sorunlara Yönelik Yaklaşımlar”, “Afetlerde Olay Yeri Yönetim ve Organizasyon”, “Afetlerde Paramedik Olmak”, “Olay Yerinde Delillerin Tespiti ve Korunmasının Önemi” ve “KBRN Olaylarına İlişkin Yaklaşım” konularında bilgiler verdi. Soru-cevap ve plaket takdimlerinin ardından sempozyum sona erdi.

Rektörler İncesu'da buluştu