Pirus Zaferi dedi gündem oldu…

Pirus Zaferi ne demek? Aslen Kayserili olan Ümit Özdağ'ın açıklamaları bu soruyu akıllara getirdi. Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezi'nin Kayseri Haber bülteninde..

Pirus Zaferi dedi gündem oldu…

1933 yılında Kayseri’de doğan aslen Dağıstan Kumuk kökenli asker ve siyasetçi merhum Muzaffer Özdağ’ın oğlu olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili ‘Pirus Zaferi’ açıklaması Türkiye’de gündem oldu. On binlerce kişi internet dünyasında ‘Pirus Zaferi ne demek?’ diyerek merakını gidermeye çalıştı. 

ÖZDAĞ’IN PİRUS ZAFERİ TAKINTISI

Bilindiği gibi 2017 yılı 16 Nisan tarihinde gerçekleşen Türkiye anayasa değişikliği referandumunda seçmenler, mevcut Türkiye Anayasası'nın 18 maddesi üzerindeki değişikliklerini oyladı. Dönemin Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve dönemin Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında referandum sonuçlarını değerlendirirken, Özdağ, “Erdoğan aynı zamanda en büyük kaybedendir. Bir Pirus zaferiyle karşı karşıyadır. Özetle Erdoğan, millete sopa göstermiş, hatta sopayı millete karşı kullanmıştır. YSK'nın yardımıyla alınan yüzde 51, Erdoğan için büyük bir mağlubiyettir.” demişti.

BU ZAFERE DE PİRUS ZAFERİ DEDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili de ‘Pirus Zaferi’ açıklaması yaptı. Özdağ, bu kez de "Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur" dedi. 

PİRUS ZAFER NE DEMEK?

Özdağ’ın ‘Pirus Zaferi’ açıklaması Türkiye’de gündem oldu. On binlerce kişi internet dünyasında ‘Pirus Zaferi ne demek?’ diyerek merakını gidermeye, Pirus Zaferi’nin ne olduğunu anlamaya çalıştı. 

Peki Pirus Zaferi ne demek ? Pirus Zaferi, tarihi bir konu. Milat’tan Önce 280 ve 279 yıllarında yaşanan Pirus Zaferi’nin tarihçesi şöyle:
Milat’tan Önce 280 ve Milat’tan Önce 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus’un Roma’ya saldırması ve savaşı kazanmak için her şeyini feda etmesi sonucunda Kral Pirus, savaşı kazanır. Buna karşın ordusunun tamamını kaybeder.
Savaşı kazanmasına rağmen ordusunu kaybeden Kral Pirus’un “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği belirtiliyor.
Bu tarihsel olay nedeniyle de Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan ancak zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesi şeklinde tanımlanıyor.