Akaryakıt istasyonlarını ve araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Tek fiyat uygulanacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, farklı isimlerle satılan ancak aynı türden olan akaryakıt ürünleri için alınan fiyat farkını kaldıran yeni bir düzenleme yayınladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Akaryakıt istasyonlarını ve araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Tek fiyat uygulanacak

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de akaryakıt istasyonlarını ve araç sahiplerini yakından ilgilendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), farklı isimlerle satılan ancak aynı tür akaryakıtlar için alınan fiyat farkını kaldıran yeni bir düzenleme yayınladı. Yapılan düzenlemeyle, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanması kaldırılırken tek fiyat uygulanması kararı alındı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre, benzin istasyonlarında farklı isimler altında satılan katkılı motorin ve benzin için fiyat farkı 15 Mayıs itibarıyla kaldırılacak. Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de yer alan kararda, "Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz" denidi.

Resmi Gazete'de aynı akaryakıt türündeki fiyat farkını kaldıran karar şu şekilde yer aldı; 

"Madde 1- 24/7/2019 tarihli ve 30841 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 8730 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararının 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 2- Aynı Kararın 6'ncı maddesinin ikinci, beşinci ve altıncı fıkraları yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(8) Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz."
 

Resmi Gazete'de yayınlanan karar için TIKLAYINIZ