Kabinede değişiklik iddiası!

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken AK Parti'de kabine değişikliği gündemde. Kulislerde ise 12 bakanın koltuğunun değişeceği 5 bakanın ise değişmeyeceği konuşuluyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kabinede değişiklik iddiası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına giderek tercihini yaptı. Yapılan bu seçimle yerel yöneticiler belli oldu. Seçimin ardından sandıktan sürpriz sonuçlar çıktı. Yerel seçim tarihinde AK Parti ilk kez 2’nci parti konumuna geriledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise uzun bir aranın ardından birinci parti olarak çıktı. 

AK Parti’de karşılaşılan bu tablonun ardından tüm detaylar değerlendirilmeye başlandı. Bu çerçevede ise mevcut kabineden birçok ismin değiştirilmesi bekleniyor. Kulis bilgilerine göre, görev yapan 17 bakandan 12’sinin koltuğunun sallantıda olduğu 5 tanesinin ise koltuğunun sağlam olduğu iddia ediliyor. 

Gazeteci Şaban Sevinç’in sosyal medya hesabından “Teyitli bilgidir” başlığıyla yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Gazeteci Sevinç 5 bakanın kodluğunun değişmeyeceğini ancak geriye kalan 12 bakanın değişebileceği yönünde iddialarda bulundu. 

Sevinç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hariç diğer bakanların değişeceğini söyledi. 

Sevinç, açıklamasında şu ifadelere yer veridi; “Teyitli bilgidir… Koltuğu sağlam 5 Bakan…
31 Mart sonrası Kabinede değişiklik yaklaşırken Ankara’da kulislere yayılan bilgilere göre yeri sağlam görülen 5 bakan şöyle.
1) Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özellikle deprem bölgesindeki performansı ve Hatay’ı AKP’nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Erdoğan’ın takdirini kazanmış durumda. Hatay AKP için oldukça büyük önem taşıyordu. Ve Özhaseki’nin bunun başarılmasında öne çıktığı konuşuluyor.
2) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Görev bilinci ve muhalif kesimden bile sempati toplaması nedeniyle Yerlikaya da Erdoğan tarafından takdir ediliyor.
3) MSB Yaşar Güler zaten siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.
4) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hem Ortadoğu, hem de ABD bağlantıları ve Gazze olayındaki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan’ın tuttuğu bir isim. 
5) Ve tabi ki Mehmet Şimşek.”