Kayserili şirket bakanlıktan teşvik aldı, bakın ne kuruyor!

Kayseri Mimarsinan OSB'de faaliyet gösteren şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik belge alma sürecini tamamladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket bakanlıktan teşvik aldı, bakın ne kuruyor!

Kayseri Mimarsinan OSB'de imalat / kimya ilaç petrol lastik ve plastik ürünler sektöründe faaliyet gösteren Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden özel durum açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul Ana Pazar'da "TMPOL" koduyla işlem gören şirket yaptığı açıklamada saha tipi Güneş Enerjisi Santrali kurulumu ile ilgili olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik belge alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Şirket, yatırım teşvik belgesi kapsamında, Sigorta Primi İşveren Hissesi, Vergi İndirimi (%70, YKO %30) ve KDV istisnası desteklerinden faydalanacak.

Yatırım Teşvik Belgesi aldı

Şirket, KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Şirketimizin, saha tipi (Arazi Tipi) Güneş Enerjisi Santrali kurulumu ile ilgili olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik belge alma sürecini tamamladı. Yatırım teşvik belgesi kapsamında 4.Bölge teşviklerinden faydalanılacak olup, Sigorta Primi İşveren Hissesi, Vergi İndirimi (%70, YKO %30) ve KDV istisnası desteklerinden faydalanılacaktır. Ayrıca santral kurulumu için inşaat çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmekte olup, Haziran ayı sonuna kadar projenin tamamlanması ve faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir. Süreç hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ