Özer, Kayseri'de yaşanan bu iki olayı örnek gösterdi: Acı ve düşündüren yükseliş

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, kentte yaşanan asayiş ve artan asayiş olanlarına değinerek, 'Şiddet haritasında Kayseri acı ve düşündüren yükselişini sürdürüyor' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Özer, Kayseri'de yaşanan bu iki olayı örnek gösterdi: Acı ve düşündüren yükseliş
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, Kayseri'de artan asayiş olaylarına dikkat çekti. Yavuzlar Mahallesinde iki çocuğun tabancayla yaralanması ve aynı zamanda Talas'ta 3 kadının yaşadığa evin bazı kişilerce basılmasına yönelik olayları örnek gösteren Özer, bu konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Bu tehdide artık dur demeye, duyarlı olmaya davet ediyoruz

Başkan Özer, 'Bireysel silahlanma tehdidine çoğu kez dikkat çektik. Bu tehlikenin çocuklara kadar indiğini defalarca ifade ettik. Gelinen noktada tablo bu. Şiddet haritasında Kayseri acı ve düşündüren yükselişini sürdürüyor. Çocuklarımızı koruyamazsak geleceğimizi koruyamayız, geleceğe güvenle bakamayız. Silaha kolay erişimi mutlaka ama mutlaka önlemeliyiz. Çocukları bu tehditten uzak tutmalıyız. Çocukları, kadınları şiddetin ve tehlikenin her türlüsünden korumalıyız. Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği olarak, sorumluları, sorumlu davranmaya, bu tehdide artık dur demeye, duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Özer, Kayseri'de yaşanan bu iki olayı örnek gösterdi: Acı ve düşündüren yükseliş

Gün geçmiyor ki şehirde bir şiddet olayı daha yaşanmasın!

'Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de meydana gelen ve her geçen gün daha da artan şiddet olaylarına karşı uyardık' diyen Özer, Talas'taki olayla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:  'Huzur Şehri' diyenlere şehrin ne halde olduğunu anlattık. Gün geçmiyor ki şehirde bir şiddet olayı daha yaşanmasın! Sahi neler oluyor? Bu huzursuzluk kabusu nedir Allah aşkına. Şiddetin olmadığı, kadının, çocuğun koruduğu, eşit ve insanca bir yaşam istiyoruz. Ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez, şiddete asla yol verilemez! Her zaman söyledik, bir kez daha söylüyoruz; yaşadığımız bu acı olayların sorumluları kadını, çocuğu koruyan anlaşmaları keyfi şekilde kaldıranlar ve yasaları etkin uygulamayanlardır. Yanan her canın vebali, bilinmelidir ki yetkili ama etkili olmayanlarda, olamayanlardadır!