Öğrencilerin heyecanla beklediği haber

Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerini artırmanın hedeflendiği yarışmaya başvurular başlıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

Öğrencilerin heyecanla beklediği haber
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında paylaştığı habere göre bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve üç ayrı kategoride yapılacak olan Siber Zeka Bilgi Yarışması'na başvuruların başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisince hazırlanan ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere yönelik "Siber Zeka Bilgi Yarışması" 27 Aralık'ta başlıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zekâ Bilgi Yarışması’nın bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. Yarışma bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde üç ayrı kategoride gerçekleşecek. Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerinin artırılmasının hedeflendiği yarışmada, en çok doğru cevabı en hızlı veren öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kademeleri için belirlenen tarihlerde siberzeka.cbddo.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilir, e-posta adresine gelen bağlantı ile yarışmaya katılabilirler.
•    İlkokul öğrencileri 27 Aralık,
•    Ortaokul öğrencileri 28 Aralık ve
•    Lise öğrencileri 29 Aralık tarihlerinde kendileri için hazırlanan siber zekâ testine girebilecekler.

Siber Zekâ Bilgi Yarışması, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından siber farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında 2020'den bu yana her yıl düzenlenmektedir.

'Siber Güvenlikte Millî Ruh' sloganıyla çıkılan yolda, gelecekte ulusal siber güvenliğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu alanda yeterlilik kazanmasına önem verilmektedir. Toplumda siber güvenlik bilincine sahip bireylerin sayısını artırmak için eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin bir parçası olarak düzenlenen yarışmaların bu konuda önemli bir etkiye sahip olmaktadır. Her yıl Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile siber farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Siber Zekâ Bilgi Yarışması ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin siber farkındalık bilinçlerini artırmayı hedeflenmektedir.

Yarışma, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan siberzeka.cbddo.gov.tr web sayfası üzerinden yapılmaktadır. Yarışma ile öğrencilere siber güvenlik alanında farkındalık kazandırılırken aynı zamanda en çok doğru cevabı, en kısa sürede veren öğrencilerimize bu alandaki motivasyonlarını artırmak üzere teşvik edici sürpriz hediyeler verilmektedir. 

Öğrencilerin heyecanla beklediği haber