O ilçe ilaçlanıyor… Bakın neden…

Kayseri'de insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden olaylara karşı yerel yönetimler harekete geçti. Kayseri'nin Bünyan Ilçesi'nde belediye geniş çaplı ilaçlama çalışması başlattı.

O ilçe ilaçlanıyor… Bakın neden…

Kayseri’de insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden olaylara karşı yerel yönetimler harekete geçti.

Kayseri’nin Bünyan Ilçesi’nde belediye geniş çaplı ilaçlama çalışması başlattı.

Salgın hastalık riskini arttıran duruma karşı yapılan ilaçlama çalışması hakkında Bünyan Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: 

“Mevsimsel koşulları göz önünde bulunduran Bünyan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yaz ayları öncesi dereler, dere yatakları ve gübre ile hayvansal atıkların yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama ve temizlik çalışmalarına başladı.

Ekipler, larvaların üreme alanları olan dere yatakları ve gübre toplama noktalarında yaz ayları öncesinde başlatılan çalışmalar kapsamında ilaçlama işlemi gerçekleştirdi.

Yumurtaların larva, pupa ve ergin sivrisinek haline dönüşümünü engellemek için yapılan ilaçlama ile söz konusu sivrisinek popülasyonunu en aza indirip buna bağlı oluşabilecek hastalıkları minimalize etmek için ekiplere verilen eğitim ile çalışmalar başladı ve  yıl boyunca da periyodik olarak devam edecek.”