Nergis: Sosyal Koruma Kalkanı vatandaşa can suyu, ferahlık getirecek önemli bir merhale…

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Sosyal Koruma Kalkanı' konusunda yaptığı açıklamada 'Dünya genelini etkileyen Covid 19 salgını Sosyal Devlet anlayışının önemini bir kez daha ortaya koydu' dedi.

Nergis: Sosyal Koruma Kalkanı vatandaşa can suyu, ferahlık getirecek önemli bir merhale…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Sosyal Koruma Kalkanının” pandemi sürecinde vatandaşlara can suyu, ferahlık getirecek önemli bir merhale olduğunu anlatan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “İşçi ve işverenin desteklenmesi ile alakalı ciddi çalışma ortaya kondu. İnşallah önümüzdeki süreçte bu da bir rahatlık sağlayacak” dedi.
Koruma Kalkanı rakamlarını da paylaşan Nergis, Kayseri’ye pandemi döneminde 732 milyon 662 bin 543 TL destek verildiğini, ülke genelinde ise rakamın 60 Milyar TL olduğunu belirtti.
 “İSRAF HARAMDIR BİZİM DİNİMİZDE”
“Kamuda israf” tartışmalarına da değinen Nergis, AK Parti’nin bu konuda hassas olduğunu dile getirdi. “İsraf haramdır bizim dinimizde” diyen Nergis,  “Kaynakları mutlaka olabildiğince en ekonomik şekilde  kullanmak boynumuzun borcu. Hükümetimiz de  bu konuda dikkatli ve tedbirli. İktidara geldiğimizden beri bu konuda hassasiyetimiz herkesin malumu. Türkiye daha önce lojman bolluğu olan bir ülkeydi. Milletvekilliği lojmanlarından başlayarak, lojman saltanatını bitirten AK Parti oldu. Kamu kurumları araç, lojman konusunda olsun azami verimle ve asgari giderle kullanmaları gerekir” şeklinde konuştu.