Milyonları zimmetine geçiren zabıt katibi gözaltına alındı mı?

Zimmetine milyonlarca lira geçirdiği öne sürülen Kayseri Adliyesi'nde görevli Zabıt Katibi A.T. göz altına alındı mı? Cumhuriyet Savcılığı'nın A.T ile ilgili tüm işlemleri incelemeye aldığı öğrenilirken, firari durumdaki A.T.'nin dün (19 Ocak 2024 Cuma) gözaltına alındığını öne sürüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Milyonları zimmetine geçiren zabıt katibi gözaltına alındı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış’ın dikkati ile ortaya çıkan zimmet olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Olay’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Ünalmış, UYAP üzerinden yaptığı incelemede Kayseri 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki 'tapu iptal tescil' davası dosyasında teminat verdiği 250 bin TL'nin mahkemede görevli zabıt katibi A.T.'nin hesabına geçtiğini fark etmesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetçi oldu.

Milyonları zimmetine geçiren zabıt katibi gözaltına alındı mı?

A.T.’nin kendisinin baktığı dosyaya ilgili teminatı iade ettiğini ancak başka dosyalarda da benzer durumun olabileceği şüphesiyle şikayette bulunduğunu belirten Ünalmış, “Konuyu kendisine sorduğumda bir yanlışlık olduğunu ve düzelteceğini söyledi. Ancak olayı incelediğimizde bir yanlışlık olmadığını, şahsın dosyadaki parayı kendi hesabına aktardığını tespit ettik. Bunun üzerine de Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduk” diye konuştu. 
Ünalmış’ın şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı inceleme sonucu A.T.’nin yaklaşık 3 milyon lirayı zimmetine geçirdiği belirlenirken, soruşturmanın ilerlemesiyle bu rakamın çok daha artacağı öne sürülüyor. İncelenen bir diğer konu ise A.T.’nin diğer çalışma arkadaşlarının şifrelerini kullanarak işlem yapıp yapmadığı konusu…  
Diğer yandan olayın ortaya çıkmasının ardından hakkında gözaltı kararı verilen firari durumdaki A.T.’nin dün gözaltına alındığını öne sürüldü.