MHP'li vekil: Çiftçinin traktörünün bir süre haczedilmemesi için çalışma var mı?

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, borçları yüzünden sıkıntı yaşayan çiftçileri Başkan'a sordu. Özdemir, 'Çiftçilerimizin üretimde kullandığı traktör vb. araçlarının belli bir süreliğine de olsa haciz edilmesinin önlenmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?' sorusuna Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den yanıt istedi.

MHP'li vekil: Çiftçinin traktörünün bir süre haczedilmemesi için çalışma var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, borçlu çiftçilerle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Kuraklık ve Covid-19 sürecine atıfta bulunarak, yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Özdemir, “Borçlar konusunda faizsiz olarak uzun vadeye yayılarak taksit1endirilmesi konusunda bir çalışma yapılacak mıdır?” diye sordu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Özdemir, “Çiftçilerimizin finansal krediye ihtiyacı ülkemiz genelinde devam eden kuraklık ve bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Kovid- 1 9 pandemisi nedeniyle artarak devam etmektedir. Yaşanan bu sorunlardan dolayı çok sayıdaki çiftçimiz almış oldukları kredileri geri ödemekte zorluk yaşamaktadır” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren Özdemir, Bekir Pakdemirli’den şu sorularına yanıt istedi: Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankasına ve diğer özel bankalara borcunu ödeyemeyen ve borçlarını geciktiren Kayseri' deki çiftçilerimizin sayısı kaçtır? Bu borçların kurumlara göre miktarı nasıldır? Borcunu geciktiren çiftçilerimizin üretimde kullandığı traktör vb. araçlarının belli bir süreliğine de olsa haciz edilmesinin önlenmesi için bir çalışma yapılacak mıdır? Kredileri geri ödeme güçlüğü çeken çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankasına ve diğer özel bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılarak, faizsiz olarak uzun vadeye yayılarak taksitlendirilmesi konusunda bir çalışma yapılacak mıdır? Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ve 2021 yılı programı nasıldır?