Melikgazi'den Yatay Mimari Projesi

Melikgazi Belediyesi, Altınoluk Yatay Mimari Projesinde çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu çalışmaları yerinde inceledi. Palancıoğlu, ''Her gelir grubuna özel çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

Melikgazi’nin geleceğine değer katan nitelikli kentsel dönüşüm alanlarını günden güne genişleten Melikgazi Belediyesi, Altınoluk Yatay Mimari Projesi ile örnek teşkil ediyor. 40.000 metrekarelik alanda, 120 adet bahçeli evden oluşan; güneş enerjisi panelleri, araç şarj istasyonları ve sosyal tesis donatılarıyla ses getirecek projenin numune daireleri görücüye çıkmaya hazır.

Melikgazi'den Yatay Mimari Projesi

7 yılda 5 bin konut

Toplam 9 bölgede gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm projeleriyle her gelir grubuna özel çalışmalar yaptıklarını dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yatay mimari çalışmalarını incelediği saha gezisinde şu açıklamaları yaptı: “Melikgazi Belediyesi olarak birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm projelerimiz çok farklı alanlarda devam ediyor. Sadece 7 yılda yaptığımız kentsel dönüşüm konutlarının sayısı yaklaşık 5 bine ulaştı. Her gelir grubu için farklı çalışmalarımız var. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yanı sıra yatay mimaride iki katlı bahçeli evlerimiz mevcut. Altınoluk Mahallesi’nde 40.000 m² alanda 120 adet bahçeli ev yapıyoruz. İki farklı müteahhit firma ihaleyi almıştı. Burası çok hızlı bir şekilde tamamlandı” dedi.

Melikgazi'den Yatay Mimari Projesi

‘Örnek bir proje’

Altınoluk Yatay Mimari Projesi kapsamında müstakil ev sahibi olmak ya da müstakil ev yaptırmak için fikir edinmek isteyen vatandaşları numune dairelere davet eden Başkan Palancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kayseri’ye, Melikgazi’ye gerçekten çok önemli bir projeyi kazandırdık. Örnek bir proje. Birçok müteahhidimiz dahi buradan örnek alıyor. Artık numune dairelerimiz de görücüye çıktığı için tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Gelip bakıp çalışmamızı değerlendirebilirler. Hatta yeni inşaat yapacak tüm vatandaşlarımız burayı inceleyerek fikir edinebilirler. Yeni yatay mimari projelerimiz de inşallah şu anda ilerliyor, yakında onların da tanıtımını yapacağız’’ diye konuştu.