Meclis'te 'Mültecilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında mültecilere yardım gündemi ve seçim düellosu dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis'te 'Mültecilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Meclis'te Mehmet Savruk başkanlık etti. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis’te, gündem maddeleri arasında yer alan “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım Yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi talebi hususunda hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporunun görüşülmesi” üzerine söz alan İYİ Partili Kazım Yücel, bu yönde mültecilere yapılacak yardımlara dikkat çekti. 
“SOSYAL HİZMETLER FAALİYETLERİNDE DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜNCE BEN SEÇİMİN GELDİĞİNİ ARTIK GÖRMEYE BAŞLADIM”
Yücel, “Sosyal hizmetler faaliyetlerinde değişikliği görünce ben seçimin geldiğini artık görmeye başladım. Yavaş yavaş seçim havası…” dedi.
YÜCEL İLE ÖZDOĞAN ARASINDA SEÇİM DÜELLOSU!
Bu sırada Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Yücel'e seçim sataşmasında bulunca, Yücel, “Erken seçim isteyenler olabilir, biz hazırız. Ekim’e de hazırız, yarına da hazırız. Yeter ki siz evet deyin, biz hazırız” ifadeleri kullandı.
YÜCEL: HACILAR BELEDİYE BAŞKANI BENİ BU SİYASİ DÜRTÜLERİN İÇERİSİNE SOKUYOR
Yücel’in, Meclis’te kendisine sataşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’a, yönelik, “Hacılar Belediye başkanı beni bu siyasi dürtülerin içerisine sokuyor” sözleri de dikkat çekti. 
Meclis'te 'Suriyelilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!
ÖZDOĞAN: BİZ HER ZAMAN YAPIYORUZ
“3,5 yıldır bu gelmemiş önümüze de bugün geliyorsa bu söylenir” diyen Yücel’e yanıt veren Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Biz her zaman yapıyoruz” dedi.
PANDEMİ DÖNEMİNDE KAYSERİ SINIFTA KALDI. SİZ DAĞITACAK MASKE BULAMADINIZ
Bunun üzerine Yücel, “Pandemi döneminde görmedim. Pandemi döneminde Kayseri sınıfta kaldı. Siz dağıtacak maske bulamadınız” ifadelerini kullandı. 
Meclis'te 'Suriyelilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!
“KAYSERİ’DE BİR DÖNEM DENİLDİ Kİ: EĞER ORGANİZE’DE SURİYELİLER OLMASAYDI,  ÇALIŞACAK İŞÇİ BULAMAYIZ…”
Yücel, daha sonra gündem maddesi üzerine konuşarak, “Yaşlı, engelli, dar gelirli, ihtiyaç sahibi diyor, tamam baştacı. Ama burada diyor ki mülteci, sığınmacı, geçici korunmacı… Bunların da yaşlısına varız. Kayseri’de bir dönem denildi ki, ‘Eğer Organize’de Suriyeliler  olmasaydı  çalışacak işçi bulamayız’ denildi.  Bunlar çalışıyorsa buraya bir sınırlama getirilmesi lazım. Çünkü  Kayseri’nin yüzde 80’i, SSK’lı, emekli, ihtiyaç sahibi birçok vatandaşımız var. Burada Kayseri halkının ihtiyaç sahipleri denirse, daha isabetli olur. Bunun içerisine detaylı şekilde sığınmacıları bir yaşından 80 yaşına kadar hepsini kapsayan bir madde girmiş. Bu da dikkatlerimizden kaçmadı. Vatandaşa her türlü desteğe varız, bu geç kalınmış bir yardımdır. ” dedi.
Meclis'te 'Suriyelilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!
“OLAN YÖNETMELİĞİ GÜNCEL ŞARTLARA GÖRE REVİZE EDİYORUZ”
Yücel’in bu yöndeki çıkışı üzerine Belediye bürokratlarınca verilen cevapta, “Bu yönetmeliği yeni getirmiyoruz. Olan yönetmeliği güncel şartlara göre revize ediyoruz. Günün şartlarına göre değişiklik yapıyoruz” denildi. 
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Meclis'te 'Suriyelilere yardım' ayrıntısı ve seçim düellosu!