Lig sona erdi! İşte Süper ligin Kayserisporlu rekortmenleri!

Süper Lig sona erdi. Tartışmalarla, başarılarla bir sezon daha tamamlandı. Sezon boyunca dikkat çeken olaylar da yaşandı. Ligin dikkat çeken ayrıntılarının detayları Kayseri haber bülteninde.

Lig sona erdi! İşte Süper ligin Kayserisporlu rekortmenleri!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Trendyol Süper Lig'in son haftasında oynanan maçlar sonucunda 2023-2024 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Kayserispor ise ligi 42 puanla 14'üncü sırada tamamladı. Sarı kırmızılı temsilcimiz ligin son maçında Sivasspor'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. 

Ligde dikkat çeken rekorlar

Süper ligde en çok gül aran takın 99 gol ile Fenerbahçe oldu. Şampiyon Galatasaray ise sezon boyunca ligde 92 gol attı. En çok gol yiyen takım 79 gol ile İstanbulspor  olurken,  en başarılı pas oranı yüzde 84 ile Corendon Alanyaspor oldu. Mauro Icardi 25 golle süper ligde gol kralı oldu. Dries Mertens de 16 asist ile asit kralı olarak sezonu tamamlandı. 

Lig sona erdi! İşte Süper ligin Kayserisporlu rekortmenleri!

Kayserispor'un rekortmenleri 

Kayserispor ligde en fazla hol yiyen 6’ncı takım olurken, sezon sonu itibariyle ligde 57 golü kalesinde gördü.  En başarılı pas oranı sıralamasında da  Mondihome Kayserispor 10’uncu sırada yer aldı. Kayserispour’un başarılı pas oranı yüzde 80 oldu.

Lig sona erdi! İşte Süper ligin Kayserisporlu rekortmenleri!

Lige Bilal ve Cardoso damgası

Asist sıralamasında da Kayserispor’un başarılı futbolcusu Miguel Cardoso sıralamada yer aldı. 29 yaşıdaki Portekizli orta saha oyuncusu 7gol asisti ile ligde 10’nuncu oldu. Kayserispor formasıyla Cardoso, bir süre önce 100’ncü maçına çıkmıştı. 100’ler kulübüne giren futbolcu Süper Ligde 89, Türkiye Kupasında da 11 kez forma giydi. Mondihome Kayserispor'un 25 yaşındaki başarılı file bekçisi Bilal Bayazit da 137 kurtarış sona eren sezonda en çok kurtarış yapan kaleci oldu.