Köylü dertli! Kayseri'deki o bölgede arazilere yakın takip! Ekipler bölgeyi inceledi, işte nedeni

Kayseri'de bir süre önce Cumhurbaşkanı kararıyla yeni gelişmenin yaşandığı bölgede ekipler inceleme yaptı. Sahaya inen görevliler, bölgedeki arazileri yakın mercek altına aldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Köylü dertli! Kayseri'deki o bölgede arazilere yakın takip! Ekipler bölgeyi inceledi, işte nedeni
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi'nde Jeotermal Sera Orgnize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalar bir süredir devam ediyor. Bölgeyle ilgili olarak bir süre önce Cumhurbaşkanı kararıyla “Acele kamulaştırma” kararı alınmıştı. Tüzel kişilik kazanan 1 milyon 227 bin metrekarelik bölgede bu yöndeki çalışmalarda yen bir gelişme yaşanmıştı. Ancak yaşanan süreç içerisinde bölgede köylülerin endişeli bekleyişi sürüyor. Kendilerine konuyla ilgili sağlıklı bilginin verilmediğini savunan köylüler, muhatap bulamamaktan yana bir hayli dertli. Geçtiğimiz günlerde ‘acile kamulaştırma’ kararı ile birlikte yetkililer, bölgede fiyat tespiti konusunda çalışma yaptı. 
Kamulaştırma kararı alınan bölgede inceleme yapan görevlilerin, fiyat tespitine yönelik çalışma yaptıkları ifade edildi.

Köylü dertli! Kayseri'deki o bölgede arazilere yakın takip! Ekipler bölgeyi inceledi, işte nedeni

Köylüler çözüm arıyor

Diğer yandan köylüler, verimli tarım arazilerini kaybetmek istemiyor. Bu konuda çözüm arayan köylüler, haber merkezimiz aracılığıyla yetkililere seslenerek, “Acele toplulaştırma kararı alınması halinde yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde çözülür. Bunun yanında Elmalı Yüksek Oca projesi içinde yer alıyor. Bize sağlıklı bilgi verilmiyor. Bunun yanında bölgede Jeotermal tarım yapanlar zaten var ve yapılıyor. Bununla ilgili tesisler var. Yer alanlar var. Gelinen noktada mera ve vatandşaın tapulu tarlaları kamulaştırılıyor. Bunun yanında neye göre fiyat belirleniyor” diye dert yandı. 

Köylü dertli! Kayseri'deki o bölgede arazilere yakın takip! Ekipler bölgeyi inceledi, işte nedeni

Projenin içerisinde kimler var?

Kocasinan ilçesinde, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının kurucu üye olarak yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulmasına yönelik çalışma başlatılmıştı. 

Ne olmuştu?

Düver, Elmalı Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi için acele kamulaştırma işlemi bir geçtiğimiz ay Resmi Gazete yayımlanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararda şu ifadeler yer almıştı:
Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesinin genel yerleşim ve üst yapı modül projeleri ile imar ve parselasyon planlarının onaylanarak alt yapı inşaatlarına başlanabilmesi ve bölgenin kuruluşu ile ilgili iş ve işlemlerin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçirilebilmesi amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.