Hürriyet ve Aydınlıkevler Mahallesin'den fay geçiyor mu? Uzmanından açıklama geldi

Kayseri'nin merkez mahallelerinden Aydınlıkevler ve Hürriyet'in zemin durumu nasıl? buralardan fay geçiyor mu? Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, vatandaşların depremle ilgili sorularını yanıtlamaya devam ediyor. Evsen, Aydınlıkevler ve Hürriyet'in zemini ve fay durumunu açıkladı. Detaylar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Hürriyet ve Aydınlıkevler Mahallesin'den fay geçiyor mu? Uzmanından açıklama geldi

Kayseri’de Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, X hesabından kendisine sorulan deprem, yer bilgileri ve fay sorularına yaptığı özel çalışmalar sonucu yanıt veriyor.

Kayseri’nin merkez mahallelerinden Aydınlıkevler ve Hürriyet’te zemin nasıl? Buralardan fay hattı geçiyor mu? Jeoloji Mühendisi Evsen, Kayseri’den ve Türkiye’nin birçok yerinden sorulan deprem soruların yanı sıra, zemin bilgilerini ve fay haritalarını da paylaşmaya devam ediyor. Evsen, bu kez de bir vatandaşın, ‘Adnan hocam Kayseri Aydınlıkevler ve Hürriyet tarafı zemini nasıl? Fay hattı geçiyor mu?’ sorusuna, ‘Yumuşak zemin var. Kayalık alanda var. Fay geçmiyor’ yanıtı verdi. Bu mahallelerden fay geçmemesi bölgede oturan vatandaşları rahatlattı.

Başka bir vatandaş da 27 Ocak’ta Malatya’da 5.3 büyüklüğünde meydana gelen ve Kayseri’den de hissedilen deprem ile alakalı olarak, ‘Hocam Allah sizden razı olsun bıkmadan usanmadan bilgi veriyorsunuz. Bakın bu saatte bile korkudan yatamıyoruz. Hocam Hacılar’da merkeze yakın yerdeyiz zemin kaya gibi ama her sarsıntıyı hissediyoruz özellikle Adana’yı normal mi?’ şeklinde Evsen’e soru yöneltti. 
Evsen de, ‘Sarsıntıları hissetmeniz gayet normal. Endişeye gerek yok. Bende birçoğunu hissediyorum’ dedi.