Kayserililer dikkat! Bakan uyardı…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı paylaşım ile bazı illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserililer dikkat! Bakan uyardı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haziran ayının gelmesiyle birlikte tüm yurtta hava sıcaklıklarında bir artış yaşandığı görüldü. Bahar mevsiminin son ayı olan mayıs, yağmurlu havalarla uğurlanırken haziran güneşle karşılandı.

Gökyüzünde ışıl ışıl parlayan güneş için ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den uyarı gecikmedi. Bakan Özhaseki, hafta içerisinde sıcaklıklarda artış beklediklerini söylerken, bazı illerde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olabileceğini ifade etti. 

Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen Özhaseki açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir.  

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor.  

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri uyarınca;
Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum.  

Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum.”