Veliler merakla bekliyordu! Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) merakla beklenen haber geldi. Yoğun ilgi gören Çocuk Eğitim Merkezi'ne başvuru süreci başladı. Peki, kimler kabul edilecek, süreç nasıl işleyecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Veliler merakla bekliyordu! Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) her dönem merakla beklenen haber geldi. Daha önce yapılan çalışmayla Erciyes Üniversitesi'ndeki 2 kreş 'Eğitim Merkezi' adıyla tek çatıda toplanmıştı. Bu kapsamda yapımı bir süre önce tamamlanan ve faaliyete geçen Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi başvuruları başlıyor. 

Veliler merakla bekliyordu! Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) hayırsever Mehmet San tarafından eşi adına yaptırılan Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi öğrenci alımı için başvuru süreci başladı. Üniversite personel çocuklarına hizmet verecek olan Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi başvuruları 03 -14 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılaca. Başvuru sonrası kayıt hakkı kazanan başvuru sahipleri ile birim arasında 'Okul Öncesi Veli Sözleşmesi' imzalanacak. Daha önce online başvuru yapan ve yedekte bekleyen başvuru sahipleri 03-14 Haziran 2024 tarihleri arasında müracaatlarını yenilemeleri gerekiyor. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, belirtilen tarihlerde müracaat etmeyenler değerlendirmeye alınmayacak.

Veliler merakla bekliyordu! Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Kimlerin başvuruları kabul edilecek?

Çocuk Eğitim Merkezi’ne 2020, 2021 ve 2022 doğum tarihli çocukların başvuruları kabul edilecek. 2020, 2021 ve 2022 doğum tarihli başvurulara yeni sınıf açılacak. Başvuru yapmak isteyen personel 03-14 Haziran 2024 tarihleri arasında kresbasvuru.erciyes.edu.tr web adresinden online olarak başvuru yapabilecek. Elden veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek. Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezine 15 Eylül 2024 tarihi itibariyle en az 24 ayını dolduran çocuklar kabul edilecek.

Puanlamaya göre kayıt yapılacak

Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi Erciyes Üniversitesi personel çocuklarına hizmet veriyor. Değerlendirmeye alınacak kayıtlar, Erciyes Üniversitesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (4/a, 4/b ve 4/c), 4857 Sayılı İş Kanunu (4/d) ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi çalışan personelin çocukları arasından ve belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlama sistemine göre yapılacak. Başvuruda bulunan anne veya babanın en az birinin Erciyes Üniversitesi personeli olması gerekiyor.

Veliler merakla bekliyordu! Erciyes Üniversitesi açıkladı: Başvurular başladı

Aranan kriterler neler? 

Başvurular belirlenen puanlama sitemine göre kabul edilecek. Örneğin anne ve babanın kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştıkları süre, Anne ve Babanın her ikisinin de ERÜ’de çalışıyor olması, ERÜ’ de çalışan Anne veya Babanın eşinin vefat etmiş olması veya çocuklarının bakımını yapamayacak engelinin olması ve ailede başka engelli çocuğun olması hali, ERÜ’ de çalışan Anne ve Babanın boşanmış olması hali, Anne ERÜ’ de çalışıyor, Baba başka kurumda çalışıyorsa gibi bir çok kriter puanlamaya tabii tutuluyor. 

Yemek, uyku saati, gezi, tiyatro, daha neler var neler

Çocuk Eğitim Merkezi sunduğu imkanlar nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Okulda çocuklara Diyetisyenlerce hazırlanan sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı veriliyor. Belirlenen mönüler ev tipi mutfaklarda günlük olarak aşçılar tarafından hazırlanıyor. Eğitimin zenginleştirilmesi için gezi, tiyatro gibi etkinlikler de düzenleniyor. Okulda aynı zamanda uyku saati de var. 

Kayıt hakkı kazananlar ne zaman açıklanacak, liste nerede ilan edilecek?

Üniversiteden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi: Başvuru sonrasında Çocuk Eğitim Merkezi’ne kayıt hakkını elde eden ve hakkından kendi istekleri ile vazgeçenler haklarını kaybedecek ve dönem listesinden silineceklerdir. Kayıt hakkından kendi istekleri ile vazgeçen başvuru sahiplerinden feragat dilekçesi alınacaktır. Tekrar talepleri olması halinde yeni kayıt döneminde yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir. Çocuk Eğitim Merkezi ile ilgili sadece e-mail yoluyla yazılı verilecek bilgiden birimimiz sorumludur. Telefon yoluyla sözel alınan bilgiden birimlerimiz sorumlu değildir. Çocuk Eğitim Merkezinden bilgi almak isteyen personele [email protected] e- posta adreslerinden bilgi verilecektir. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin asil listesi ve yedek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yedek listesi, 08 Temmuz 2024 Pazartesi günü Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir.