Kayserililer bu lezzete bayılıyor

Kayserili vatandaşların severek tükettiği Sosyete Mantısı sofralara eşsiz bir deneyim sunuyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayserililer bu lezzete bayılıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşların severek tükettiği Sosyete Mantısı sofralara eşsiz bir deneyim sunuyor. Genellikle öğle ve akşam yemeklerinde tüketilen Sosyete Mantısı sadece Kayseri'de değil tüm yurtta severek tüketilen vazgeçilmez bir lezzet.

Geleneksel Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Sosyete Mantısı damakları şenlendiriyor.

Malzemeler

3 adet yufka

İç harcı için

300g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Maydanoz

Yufkaları ıslatmak için

yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber

Nasıl yapılır?

İlk olarak mantının için iç harcı hazırlanır. Soğan çok ince yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurulur. Üzerine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir.
Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır. Yufka 4’e kesilir. Her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir. Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır. Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağında yakılan nane ve pul biber gezdirilir.

Afiyet olsun!

Kayserililer bu lezzete bayılıyor