Yücel: Kime hizmet ediyoruz?

İyi Partili Kazım Yücel, buğday üreticisi ile bir araya geldi. Yücel üreticinin zarar ettiğini söyleyerek, tahıl koridoru konusunu sert sözlerle eleştirdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yücel: Kime hizmet ediyoruz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Önceki Dönem Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, buğday üreticilerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Buğday üreticisinin günlerdir kendisine dertlerini anlattıklarını söyleyen İyi Partili Yücel, “Rusya'dan neden tahıl koridoru açma peşindeyiz bir türlü anlamıyorum.” dedi.

Yücel, milyonlarca ton buğday üretildiğini fakat Tarım Kredi Kooperatiflerinin ‘yerimiz yok, üretim fazla veya bütçemiz yetmeyecek’ gibi nedenlerle üreticinin ürününün alınmadığını ifade ederken bir de hesaplama yaptı. 

İşte o hesaplama:Yücel: Kime hizmet ediyoruz?Hesaplamanın ardından üreticinin zarar ettiğini söyleyen Yücel, “Üretici yaklaşık ton başı 4.000 TL zararda, gel de üretim yap, gel de elektriğe, suya, mazota ve işçi maaşlarına gelen 4 katı artışı karşıla. Aracılar kazanacak, üretici ölecek öyle mi?” sorusunu yöneltti.Yücel: Kime hizmet ediyoruz?Yücel sözlerini şöyle sürdürdü; “Beyler dikkat, ülkenizde üreticiyi organize edip, planlama yapıp, yaptıramıyorsunuz ama ulusal kanallarda tahıl koridoru baş aktörü rolünü oynuyorsunuz.
O zaman ben demez miyim, ülkemde üretilen buğdayı neden yurt dışına hükümet olarak satmayı planlamıyorsunuz? Allah aşkına kime hizmet ediyoruz.”