Kayserili ünlü iş insanının şirketi Borsa'ya açılıyor

2010 yılında kurulan ve halka arz büyüklüğü 5.5 Milyar TL olacak olan şirket, mali tablolarındaki dağıtılabilir kârının yüzde 50'sini temettü olarak dağıtma taahhüdü veriyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili ünlü iş insanının şirketi Borsa'ya açılıyor

Kayserili iş insanı Artaş Holding sahibi Süleyman Çetinsaya’nın şirketi halk arz oluyor. Artaş Holding’e ait gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 13,14 ve 15 Aralık 2023 tarihlerinde Borsa İstanbul’da halka arz olmak için talep topluyor.
Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde 46 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Artaş Holding’in iştiraki olarak, Süleyman Çetinsaya tarafından 2010 yılında kurulmuştur.
Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., “CELHA” koduyla işlem gören Türkiye’nin ilk çelik halat ve tel fabrikası  olan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.’den sonra Kayserili iş insanı Süleyman Çetinsay’nın sahibi olduğu Artaş Holding’e ait Borsa İstanbul’daki 2. şirket olacak.

Kayserili ünlü iş insanının şirketi Borsa'ya açılıyor

55,08 halka arz fiyatından eşit dağıtım yöntemiyle 100.000.000 lot olarak halk arz olacak şirket “AVPGY” kdouyla Yıldız Pazar’da işlem görecek. Katılım endeksine uygun olan şirketin halka arz büyüklüğü ise 5.5 Milyar TL olacak.
Şiketin resmi internet sitesinde şirket hakkında şu bilgilere yer verilmiştir; “2023 yılı itibarıyla alışveriş merkezleri, rezidanslar ve diğer gayrimenkulleri ile ülkemizin en değerli portföylerinden birine sahip olan Avrupakent GYO, sahibi olduğu birbirinden kıymetli ve prestijli mülklerde %100’e yakın doluluk oranıyla faaliyet göstermektedir.
Finansal borcu bulunmayan Avrupakent GYO, esas sözleşmesinde, yürürlükteki ilgili mevzuata göre hazırlanmış mali tablolarındaki dağıtılabilir kârının %50’sini temettü olarak dağıtma taahhüdü vermektedir.
Avrupakent GYO, her geçen gün büyütmekte olduğu portföyü ile yatırımcılarına ödeyeceği temettü miktarını da artırmayı hedeflemektedir.”

Kayserili ünlü iş insanının şirketi Borsa'ya açılıyor

Şirketin Yönetim Kurulu ise, Süleyman Çetinsaya - Yönetim Kurulu Başkanı, Gökhan Çetinsaya - Yönetim Kurulu Üyesi, Muhsin Erkoç - Yönetim Kurulu Üyesi Ve Genel Müdür, Fatih Rüştü Kaplan - Yönetim Kurulu Üyesi, Vahdettin Ertaş - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Ferda Besli - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Şebnem Ergün - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oluşuyor.
Şirketin halka arz neticesinde elde edeceği brüt halk arz gelirinden masraf ve maliyetler düşürüldükten sonra kalan fonun yüzde 20’si Şişli Projesi’nin finansmanında yüzde 80’ ise yatırım finansmanında kullanılacağı izahnamesinin 36. sayfasında açıklandı.
“1. Yatırım Finansmanı: Şirketin finansal borcu bulunmamaktadır. Halka arzdan elde edilecek fon ile Şişli Projesi finansmanı haricinde bütün fon İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut inşaatına yönelik arsa alımı, ticari nitelikli kira getirisine sahip dükkan ve AVM yatırımı, kiraya verilebilecek nitelikte otel ve turizm binaları başta olmak üzere kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında kullanılacaktır. (İşbu tarih itibariyle kesinleşmiş bir yatırım seçeneği bulunmamaktadır.)
2. Şişli Projesi Finansmanı: İstanbul İli Şişli İlçesi 1961 ada 21 parselde bulunan alanı 6.058,34 m² olan arsanın toplam inşaat alanı 34.140,21 m² olup halka arzdan elde edilecek fonun %20'si bu arsa üzerine yapılacak olan konut ve ticari ünite inşaatında kullanılacaktır. Bu arsa üzerinde geliştirilecek projede 17 adet dükkan ve 102 adet konu olmak üzere toplam 119 adet bağımsız bölüm inşa edilmesi planlanmaktadır.
Halka arz neticesinde elde edilecek fonun yukarıda belirtilen alanlarda kullanılması planlanmakta olup ekonomik göstergeler dikkate alınarak Şirket belirtilen tahsis oranını artırıp azaltabilecektir.”

Kayserili ünlü iş insanının şirketi Borsa'ya açılıyor

Şirketin resmi sitesinde yer alan ticari gayrimenkulleri ise Forum Trabzon AVM, Arenapark AVM,  Armonipark AVM, Mövenpıck Lıvıng Çamlıvadi, Radısson Residences Avrupa TEM, Eclıpse Maslak’ta ticari üniteler,  Avrupa Konutları Tem 2’de ticari üniteler, Avrupa Konutları Yamanevler’de ticari üniteler, Avrupa Konutları Başakşehir’de ticari ünite, Avrupa Residence ve Offıce Ataköy’de ticari üniteler, Avrupa Konutları TEM’de ticari üniteler, Avrupa Konutları Ispartakule’de ticari üniteler, Avrupa Konutları Atakent 3’te ticari üniteler...

Şirketin izahnamesi için TIKLAYINIZ