Kayserili Genel Başkan iktidara ateş püskürdü!
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen haftalık grup toplantısında konuştu. Genel Başkan Arıkan, iktidara sert eleştirilerde bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen haftalık grup toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, dikkat çeken ifadeler kullandı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Arıkan, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.
‘İktidar kumarla mücadele etmiyor’
“Hükümeti milletimize şikayet ediyorum” diyen Arıkan, iktidarın kumarla mücadele etmediğini söyledi. Arıkan, “İktidar kumarla mücadele etmiyor. Sadece mücadele ediyormuş gibi numara çekiyor. Kumardan alınacak verginin hesabını yapıyorlar bunlar. İktidar şunu söylüyor. ‘Vergisini verdiğiniz müddetçe benim açımdan kumarın hiçbir sakıncası yok. "İstediğiniz kadar kumar oynayabilirsiniz.’ diyor. İktidar yetkilerine sesleniyorum. Vergilendirilmiş kumar da haramdır. Vergisiz kumar da haramdır.” dedi.
‘Kumarın topluma verdiği zarar devletin kasasına giren vergiden çok daha büyüktür’
Aileleri kumar batağından kurtarmak gerektiğini aktaran Arıkan, “Yasal olan kumar da aileleri dağıtır. Yasal olmayan kumar da aileleri perişan eder. Engel olmadığınız kumarın topluma verdiği zarar devletin kasasına giren vergiden çok daha büyüktür. Bir gencin kaybolan gençliğine, bir annenin döktüğü gözyaşının vergisi olmaz arkadaşlar. Sizden kumara yeni vergi kalemleri üretmenizi beklemiyor az milletimiz. Kumarı kökünden bitirecek iradeyi ortaya koymanızı bekliyor. Anneler, babalar, evlatlarını bu bataktan kurtarmak istiyorlar. Toplum sizden vergi hesabı değil, bu meseleyi kökten çözmenizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.