Kayserili dağcılardan Demirkazık-Peck zaferi

K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü sporcuları, Aladağlar'ın en zorlu rotalarından biri olarak gösterilen Demirkazık-Peck Kulvarı'nda yaklaşık 17 saat süren tırmanışı başarıyla tamamladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili dağcılardan Demirkazık-Peck zaferi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğayla iç içe spor faaliyetlerini aralıksız sürdüren K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü, son dönemde gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlarla dikkat çekiyor. Kulüp sporcuları, hem teknik tırmanışlarda hem de zirve yürüyüşlerinde önemli başarılara imza atarken, son olarak Demirkazık-Peck Kulvarı tırmanışını başarıyla tamamladı.

Kulübün faaliyet programında yer alan Demirkazık-Peck Kulvarı tırmanışı, 30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplam 7 sporcudan oluşan ekip, yaklaşık 17 saat süren zorlu parkuru başarıyla tamamladı.

Nefes kesen 17 saat: Kayserili dağcılardan Demirkazık-Peck zaferi

17 saatlik zorlu parkur

Türkiye'nin teknik açıdan en dikkat çeken dağcılık rotalarından biri olarak gösterilen Demirkazık-Peck Kulvarı'nda gerçekleştirilen faaliyete Mustafa Eliaçık, Kamil Kalfaoğlu, Eren Karaca, Mustafa Şahin, Efe Gürbüz, Levent Büyükpatır ve Mithat Yücel katıldı. Sporcular, zorlu arazi şartları ve uzun süren tırmanış boyunca ekip ruhunu ön planda tutarak faaliyetlerini sorunsuz şekilde tamamladı.

Dedegöl ve Lifos Dağı faaliyetleri de tamamlandı

K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü, yalnızca Demirkazık'ta değil, yıl içerisindeki diğer faaliyetlerinde de başarılı sonuçlar aldı. Kulübün faaliyet programında yer alan Dedegöl Dağı zirve tırmanışı ile Lifos Dağı zirve yürüyüşü de sporcuların katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Kayserili dağcılardan Demirkazık-Peck zaferi

19 Mayıs tırmanışı hava şartlarına takıldı

Öte yandan Türkiye Dağcılık Federasyonu ve İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tırmanışı ise olumsuz hava koşulları nedeniyle planlandığı şekilde tamamlanamadı. Sporcular, güvenlik gerekçesiyle 3 bin 350 metre irtifada faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı.