Kayseri üretimde kaçıncı sırada?

Kayseri, elverişli ulaşım ve enerji olanaklarının yanında gelişmiş sanayisi ile de ön plana çıkıyor. Kayseri'nin son zamanlarda üretimde gösterdiği ataklarla da dikkat çekiyor. Peki Kayseri'de en çok ne üretiliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri üretimde kaçıncı sırada?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin gelişmesinde başlıca faktörler ticaret ve zanaatta geçmişten günümüze önemli bir kültürel birikime sahip olmasıdır. Eskiden başta halıcılık olmak üzere dokumacılık, dericilik ve bakırcılık gibi üretim etkinlikleriyle tanınan ve canlı bir ticaret yaşamı olan Kayseri, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde oldukça sönükleşti. Bu sırada tarımsal üretimi, tüketim gereksinmesini karşılamaya yetmeyen bir durumda olan Kayseri'nin ekonomisi Cumhuriyet döneminde, 1926'da halı ipliği ve uçak montaj fabrikalarının açılması, 1927'de demiryolu bağlantısının kurulmasının ardından canlanmaya başladı. 1950'den sonra karayolu ulaşım bağlantılarının güçlenmesi ve tarıma dayalı sanayi yatırımlarının artması, şehrin hızla gelişmesine yol açtı. Tüm bu gelişmelere karşın halkın önemli bir bölümü geçimini tarımdan sağlarken,  Kayseri’de son zamanlarda üretimi ile de Türkiye’de öne çıkıyor. 

Peki Kayseri’de en çok ne üretiliyor?
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaptığı paylaşım ile Kayseri’de üretilen ürünleri paylaştı. İşte o veriler ve Türkiye sıralaması:

17 bin ton kabak çekirdeği üretimi ile: Türkiye’de 2.sırada
248 ton kimyon üretimi ile: Türkiye’de 4.sırada
490 bin ton patates üretimi ile: Türkiye’de 4.sırada
236 bin ton elma üretimi ile: Türkiye’de 7.sırada
8 bin ton aspir üterimi ile: Türkiye’de 1.sırada
32 bin ton ayçekirdeği üretimi ile: Türkiye’de 3.sırada
33 bin ton çavdar üretimi ile Türkiye’de 2.sırada
1 milyon ton şeker pancar üretimi ile: Türkiye’de 3.sırada  yer alıyor
Kayseri üretimde kaçıncı sırada?Kayseri üretimde kaçıncı sırada?