Kayseri'nin sevilen öğretmeni hayatını kaybetti

Kayseri'de eğitim camiasının acı günü. Kayseri'nin sevilen emekli coğrafya öğretmenlerinden Osman Oskay hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin sevilen öğretmeni hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de eğitim camiasını üzen haber... Talas ilçesine bağlı Kiçiköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve mahallenin sevilen esnafı İdris Oskay’ın oğlu, emekli Coğrafya Öğretmeni Osman Oskay hakkın rahmetine kavuştu.  

Kayseri Lisesi, Taş Mektep Kayseri Lisesi gibi okullarda öğretmenlik yapan coğrafya öğretmeni aynı zamanda ADD Akbük Şubesi Onursal Başkanı Osman Oskay, 85 yaşında yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Bir süredir tedavi gören Oskay’ın yasa boğan haberini Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları yaptığı paylaşım ile duyurdu. Paylaşımda, “Lisemiz Coğrafya Öğretmeni Osman Oskay hakka yürümüştür. Değerli hocamıza Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” denildi. 

Oskay’ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Talas İsmail Yapıcı Camii’nden kılınacak cenaze namazının ardından Cemil Baba mezarlığına defnedilecek. 
Oskay’a bir duygusal veda da kızından geldi. Oskay’ın kızı Rahşan Oskay Çay, sosyal medya paylaşımıyla yürekleri burktu. Çay paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Büyük bir üzüntüyle bildiriyorum ki, sevgili babamız, annemizden sonra yanımıza kalanımız,  Osman Oskay  maalesef hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. 
Babam, hayatı boyunca bize güç, cesaret ve sevgi veren bir kaynak oldu. Onun bilgeliği, neşesi ve şefkati her zaman kalbimizde yaşayacak. Onunla geçirdiğimiz değerli anlar, bize bıraktığı miras ve öğretiler, onun yokluğunda bile bize yol gösterecek. 

Kayseri'nin sevilen öğretmeni hayatını kaybetti

Babam, hayatın fırtınalarında bize sığınak olan, güneşin kavurucu sıcağında gölge veren bir çınar gibiydi. Onun güçlü kolları artık bizi sarıp sarmalamasa da, bize öğrettiği değerler ve yaşattığı anılarla her zaman yanımızda olacak. 
Hastalığı süresince bize dualarla, arayarak, gelerek destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız, iyi ki varsınız...”

Kayseri Olay ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet ailesi ve sevdiklerine baş sağlığı dileriz.