Kayseri'den Mehmet Şimşek'e mesaj var

Kayseri Yapım Müteahhitleri Derneği Başkanı Göker Gözütok, Mehmet Şimşek'in kamu ihalelerinde şeffaflık ve rekabetin sağlanması ile ilgili Ekonomi Politikasına göndermede bulunarak adeta Bakan Şimşek'e mesaj verdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'den Mehmet Şimşek'e mesaj var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’e Kayseri’den mesaj var.
Kayseri Yapım Müteahhitleri Derneği Başkanı Göker Gözütok, yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu belirtilen Ekonomi Politikası hakkında birkaç madde paylaşarak, kamuda şeffaflık ve rekabetin sağlanması gerektiğini söyledi. 
Gözütok bir süre önce Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kanun, yönetmelik ve usule aykırı ihale yapıldığını dile getirmişti.
Gözütok, TOKİ’nin davetiye usulü ile gerçekleştirilen ihalelerinde maliyetin çok yüksek tutulduğunu da gündeme taşımıştı.
Gözütok, Bakan Şimşek’e mesaj niteliğinde yaptığı paylaşımda, “Umarım bu dönemde şeffaflık ve rekabetin tesisi gerçekleşir”dedi. 
Gözütok, şu ifadeleri kullandı:
“Bizimde üzerine basarak defalarca söylediğimiz KAMU İHALELERİNDE ŞEFFAFLIK VE REKABETİN TESİSİ  umarım bu dönemde gerçekleşir.”
Şimşek'in Erdoğan'a sunduğu Ekonomi Politikası'ndaki maddeler arasında, yeterli döviz rezervine erişene kadar KKM ve MB'nin sürdürülmesi, vergi mevzuatlarının sadeleştirilmesi, para politikasının sıkılaştırılması, miras ve servet vergisi, şirketlerin öz sermayelerini artırması ve kamuda şeffaflık ve rekabetin sağlanması yer alıyor.